- 01 листопада 2019
- Переглядів: 1131
Київ — із зе кэпітал оф Юкрейн.
У столиці протягом останніх 4 років спостерігається постійний приріст кафе, ресторанів, барів, кондитерських. На початку вересня 2019 року столиця налічувала близько 1850 закладів громадського харчування.
Але це не скасовує того, що кожен місяць стабільно закриваються заклади. Протягом літа 2019 року було закрито 28 закладів, багато з яких відрізнялися оригінальністю і орієнтованістю на клієнта: Grek i Veter, Правда, Чашка, Португеза, O'Gorod, Al Faro і ін.
Для кожного кафе чи ресторану причинами закриття можуть бути як і відсутність креативу чи чіткої ідеї, так і наявність конфлікту між керівництвом та персоналом.
Щоб не зіткнутися з загрозою закриття і пожинати плоди успіху, необхідно прислухатися до порад успішних і досвідчених фахівців. Те чи інше популярне кафе / ресторан створюється не одними грошима власників, а й професіоналізмом персоналу. Від спритності рук бариста, від посмішки бармена, від вкладеної душі шеф-кухаря залежить успіх в першу чергу.
Ми звернулися за такими порадами і були винагороджені.
Радійте.
5 кроків до успішного закриття бару
Олександр Сластін — один з провідних барменів Києва, амбасадор MONIN, амбасадор ProBar.
- Відсутність ідеї і концепції бару.
- Низька якість продукту (смак і подача напоїв).
- Незручна локація закладу, відсутність парковки.
- Поганий сервіс.
- Невірна маркетингова стратегія, недбалість керівників.
Владислав Дудар — чемпіон України в номінаціях Clever Dripper, Cold Brew, Cofftails, Coffee in Good Spirits, власник кав'ярні TRANSIT 33/34.
- Невідповідна локація.
- Невиправдане формування цін.
- Некваліфікований персонал.
- Нерозуміння процесів власниками.
- Низька якість продукту.
5 кроків до успішного закриття ресторану
Віктор Тимчишин — один з провідних шеф-кухарів України, учасник і ведучий кулінарних програм, шеф-кухар ресторану Guramma Italiana.
- Відсутність контролю за сервісом і за якістю кухні.
- Невідповідність концепції (спроби наслідувати і копіювати успішні проекти).
- Необгрунтована економія на продуктах, обладнанні, інвентарі і допоміжних засобах.
- Віра у власну "всезнайність", ігнорування порад досвідчених фахівців.
- Некомпетентність власника / керуючого в управлінні рестораном, відсутність профільної освіти.
Артем Радучіч — шеф-кухар ресторанів MON AMI, NOW, власник найкрасивішого кітеля в Києві.
- Незручна локація ресторану і неправильний вибір концепції.
- Відсутність інструментів залучення гостей (призводить до слабкої відвідуваності).
- Високі ціни на оренду приміщення.
- Брак професіоналів будь-якого підрозділу.
- Неправильне ціноутворення і розподіл грошових ресурсів.
Андрій Обзор — шеф з 11-річним досвідом в кулінарній індустрії (8-річний досвід роботи шефом в Києві), співвласник кондитерської "Love&Cake".
- Відкриття ресторану "для душі" (в першу чергу — це бізнес).
- Неправильне ведення фінансової частини.
- Некваліфікований керуючий.
- Відсутність чіткої концепції та послідовної маркетингової стратегії.
- Неготовність інвесторів (на перших порах) до роботи в мінус.
5 кроків до успішного закриття кав'ярні
Тетяна Тарикіна — чемпіон України і віце-чемпіон світу 2019 в номінації COFFEE IN CEZVE, амбасадор SOY.
- Неякісний продукт, невиправдана економія.
- Упереджена думка, що кав'ярня — це легкий і швидкий бізнес.
- Ігнорування потреб відвідувачів.
- Акцент на залучення відвідувачів "з вулиці" (соцмережі — сила).
- Небажання розвиватися і удосконалювати навички.
Костянтин Стрельніков — кращий бариста України 2018, переможець BARISTA LEAGUE 2019.
- Непрофесіоналізм персоналу (відсутність емоцій, спілкування, якісного обслуговування).
- Неправильний підхід до продукту (банальність, широка спеціалізація).
- Безграмотне керівництво (фінансове управління, ігнорування потреб відвідувача).
- Формат кав'ярні не відповідає локації (нерозуміння аудиторії і потреб).
- Відсутність чіткої рекламної стратегії.
ВИСНОВОК
Щоб не зіткнутися з загрозою закриття закладу і пожинати плоди успіху, необхідно прислухатися до порад успішних і досвідчених фахівців.
Якщо цього не робити, велика ймовірність, що ви станете "експертом" в цьому питанні.
Чекаємо всіх в гості: