- 01 березня 2021
- Переглядів: 556
Тенденція до покращення здоров'я буде залишатись у центрі всіх індустрій, адже багато людей зрозуміли, що здоров'я не постійне і може у будь-яку хвилину змінитися. Так, на основі вподобань 2020 року, компанії з досліджень Arizton Advisory and Intelligence та Grand View Research представили список харчових тенденцій на 2021 рік:
-
Бустери імунітету.
У зв'язку з пандемією 2019-2020 рр. споживачі все більше орієнтуються на продукти, які підтримують імунну систему. Так активно споживачі купують такі інгредієнти: куркума та імбир для підтримки імунітету, оливкова олія для підтримки здоров'я серця та багато інших імунопідтримуючих інгредієнтів.
-
Набори готових продуктів.
Разом з ростом доставок їжі як Glovo та Raketa, усе більшої популярності набувають набори приготованих продуктів. Так, повністю термічно оброблені та нарізані інгредієнти полегшують життя людей. які постійно зайняті та споживають їжу на винос. Також спрощують процес закупівлі, підготовки та нарізки продуктів для приготування страв вдома.
-
Дитяче харчування.
Великий відсоток дітей знаходяться на дистанційному навчанні, тому харчування в столовій замінюється домашніми обідами. Батьки не встигають повноцінно готувати корисні та насичені прийоми їжі для дітей, тому шукають заклади, де можна придбати вітамінізовані, поживні та смачні напівфабрикати, які швидко готуються та подобаються їх дітям.
-
Популярність флексітаріанскої дієти серед більшості міленіалів та покоління Z.
Усе частіше можна зустріти молоде покоління, яке знаходиться посередині двох напрямів: м’ясоїдство та вегетаріанство. Такі споживачі все більше намагаються скоротити споживання м’яса, збільшуючи відсоток овочів у страві або замінюючи прийом їжі ними. Такий споживацький напрям називається флексітаріанська дієта.
-
Їжа = психічне здоров'я.
У 2021 році все більше компаній виробляють продукти, які містять вітаміни групи B, мінерали, пробіотики та клітковину, які сприяють зниженню стресу, кращому засвоєнню їжі, покращенню сну. Також більшої популярності набувають напої, які заспокоюють — знижують рівень стресу та навпаки збуджують нервову систему, аби подолати збільшене навантаження на людину.
Ближче до кінця року споживачі будуть обирати здорову локальну їжу, яка легка у приготуванні та корисна.