- 02 серпня 2017
- Переглядів: 5184
Важко уявити сучасну кухню ресторану чи кафе без професійного вакуумного пакувальника. Вакуумний пакувальник — професійне обладнання, його основним призначенням є пакування для будь-якого товару. Незамінна річ в арсеналі кожного закладу громадського харчування.
Принцип роботи: їжа міститься у спеціальні пакувальні пакети або контейнери, з яких повністю викачується повітря. За допомогою його продукти зберігаються без втрати смакових якостей, а також забезпечує їхнє тривале зберігання.
Переваги вакуумного пакувальника
- Зберігає показний вигляд та свіжість продуктів на тривалий час.
- Запобігає поширенню запахів від продукту.
- Запобігає гниття, окиснення та розмноження бактерій у їжі.
- Можливість самостійно вибирати розміри та форму пакування.
- Плівка повторює обриси продукту, що суттєво економить простір у холодильнику.
- Значно скорочує витрати на покупку товарів.
- Використання вакууму для приготування методом Sous-vide.
Ось ми й розібралися із плюсами даного обладнання. Далі розповімо, які ж бувають і як правильно вибрати вакуумний пакувальник.
Види вакуумних пакувальників
- Безкамерні пакувальні машини — відмінно підходять для пакування продуктів різноманітних розмірів. Невеликі розміри роблять їх зручними у використанні, наприклад, для кейтерингу. Недоліки: не можна запакувати рідку їжу, неможливо запакувати кілька пакетів одночасно.
- Камерні вакуумні пакувальні машини — діляться на дві групи: однокамерні та двокамерні. Однокамерні моделі є одними із найпопулярніших завдяки своїм технічним характеристикам. В основному застосовуються в роботі невеликих підприємств ресторанного бізнесу, а двокамерні найчастіше використовуються на підприємствах з великими потужностями.
Як вибрати професійний вакуумний пакувальник?
Вкрай важливо відповідально підійди до вибору вакуумного пакувальника, щоб обладнання протягом тривалого часу тішило вас своєю роботою. Завжди звертайте увагу на бренд, він повинен бути не тільки популярним на ринку, але й таким, що зарекомендував себе як якісний виробник професійного обладнання.
Головна функція вакуумного пакувальника — забезпечувати повну герметичність. Тому він повинен забезпечувати надійні та міцні шви, які не пропускатимуть повітря та надійно збережуть товар під час транспортування. Також не забувайте приділяти увагу пакувальним пакетам. Від їхньої якості залежить наскільки добре їжа буде захищена.
Основні фактори при виборі вакууматора
- Матеріали. Найчастіше їх виготовляють із пластику або нержавіючої сталі. Звичайно ми віддаємо перевагу сталі, вона вважається довговічною. Але практика показує, що пластикові пакувальники чудово справляються зі своїми завданнями.
- Розміри. Завжди вибирайте вакууматор, виходячи від розмірів вашої кухні. Він не повинен приносити незручності у роботі. Для невеликого закладу краще вибирати компактні безкамерні або настільні камерні пакувальники.
- Габарити. Для виробництва з більшими потужностями краще вибирати вакууматори з великим обсягом камери. З їх допомогою ви скоротите час процесу приготування заготовлення.
Використання пакувальної техніки гарантує порядок та чистоту на кухні. Для підприємств ресторанного бізнесу це дуже простий та зручний спосіб зберігати товари. Незамінний для шеф-кухарів, які часто проводять майстер-класи та кейтерингу, за його допомогою проводиться транспортування окремих продуктів та готових страв.
Якщо на вашій кухні все ще немає професійний вакууматор — обов'язково подумайте про придбання цього обладнання. Зберігати та перевозити продукти ще ніколи не було так легко!