Banner
Banner Mobile
Теплове обладнання
Теплове обладнання
Електромеханічне обладнання
Електромеханічне обладнання
Холодильне обладнання
Холодильне обладнання
Печі та пароконвектомати
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Барне обладнання
Посудомийне обладнання
Посудомийне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Посуд
Посуд
Столові прибори
Столові прибори
Сервіровка і фуршет
Сервіровка і фуршет
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання
Клінінг та гігієна
Клінінг та гігієна
Обладнання

Обладнання

Інвентар

Інвентар

Нейтральне обладання

Нейтральне обладання

Експлуатація столових приборів

Експлуатація столових приборів

У зв’язку з тим, що столові прибори у закладах громадського харчування використовуються дуже інтенсивно, важливо знати такі важливі аспекти:

Експлуатація столових приборів

Нержавіюча сталь, як і всі метали, схильна до подряпин. Пошкодження виникають при контакті приборів один з одним, або з іншими предметами. У зв'язку з цим рекомендується:

Експлуатація столових приборів

Основну загрозу для столових приборів із нержавіючої сталі під час миття становлять неефективне ополіскування і неправильне сушіння.

 

На етапі ополіскування прибори повинні бути повністю очищені від залишків їжі, а також від миючих та ополіскуючих засобів. Якщо після ополіскування на приборах будуть присутні залишки їжі, то під час сушіння вони можуть:

 

Занадто швидка сушка може призвести до виникнення плям, які важко видалити без повторного занурення столових приборів у воду. У випадку неретельного висушування, вода яка залишилася, може залишати сліди після закінчення сушіння.

Експлуатація столових приборів

Існують машини, які дозволяють автоматично висушувати столові прибори після миття в ній.

  1. Як уникнути виникнення подряпин на столових приборах?
     
    • збирати столові прибори акуратно у спеціальний лоток, уникаючи ударів один з одним;
    • готуючи прибори до миття у посудомийній машині, потрібно розмістити їх вертикально (в спеціально призначених для цього лотках). У вертикальному положенні менший ризик того, що під натиском води, прибори будуть вдарятися один з одним;
    • перед тим як розміщувати столові прибори у вертикальні лотки, потрібно розділити їх окремо по типу (ножі,виделки, ложки, тощо) та розмістити верхньою частиною догори, щоб вода могла спокійно стікати після ополіскування.
  2. Як поводитися зі столовими приборами під час і після миття?
     
    • залишити плями на столових приборах зі сталі 18/10;
    • викликати корозію столових приборів.
Попередня стаття Наступна стаття