Banner
Banner Mobile
Теплове обладнання
Теплове обладнання
Електромеханічне обладнання
Електромеханічне обладнання
Холодильне обладнання
Холодильне обладнання
Печі та пароконвектомати
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Барне обладнання
Посудомийне обладнання
Посудомийне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Посуд
Посуд
Столові прибори
Столові прибори
Сервіровка і фуршет
Сервіровка і фуршет
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання
Клінінг та гігієна
Клінінг та гігієна
Обладнання

Обладнання

Інвентар

Інвентар

Нейтральне обладання

Нейтральне обладання

Як доглядати за чавунними поверхнями?

Сковорода-гриль

З кожним днем температура повітря на вулиці підіймається все вище і разом з цим активуються наші інстинкти. Всі вже звикли, що рішення людина приймає на основі своїх базових інстинктів і звичок. Наприклад, тепла погода провокує вибиратися на природу і смажити шашлики, овочі-гриль, рибу. Провокує, але весь процес дуже довгий і багато хто намагається обійти цю рутину за допомогою улюблених закладів громадського харчування.

Чим же ми можемо допомогти нашим гостям, особливо в період карантинних обмежень? — Запропонувати блюдо-гриль, приготоване на гриль-сковороді і підкопчене на трісках.

Приготувати — 1 половина справи, а друга — очищення кухонного інвентарю. Чавунні сковороди не рекомендують мити в посудомийній машині. Тому зібрали рекомендації для швидкого очищення і для безпечного зберігання гриль-сковороди:

 

 

 

  1. Сіль і вода

Сіль крупного помелу служить грубим абразивним миючим засобом. Що потрібно зробити:

  • дайте сковороді трохи охолонути;

  • насипте в сковороду сіль і додайте трохи гарячої води, щоб сіль трохи склеїлася;

  • за допомогою губки протріть з розчином сковороду, приділяючи особливу увагу гребеням і бортикам сковороди;

  • змийте все водою. При необхідності повторіть процедуру.


  1. Мило і вода

Такий спосіб повністю очищає поверхню, змиває масляний шар, який запобігає пригоранню і підсилює смак страви. Що потрібно зробити:

  • додайте невелику кількість професійного миючого засобу на поверхню;

  • додайте невелику кількість гарячої води і ретельно очистіть металевою щіткою або мочалкою;

  • змийте все гарячою водою;

  • промийте сковороду повторно миючим засобом і м'якою ганчіркою;

  • змийте залишки мила.


  1. Якщо у сковороди є кришка — зберігайте її окремо. Таким чином всередині не утримується волога і не утворюється іржа.


  1. Не залишайте в сковороді воду. Вона може вбратися і також викликати іржу. Рекомендуємо протирати після використання сухими рушниками.

  1. Не давайте контактувати розпеченій сковороді з холодною водою, може статися викривлення (деформація і тріскання). Дайте охолонути природним шляхом або обполосніть в гарячій воді.

Наприклад, чавунну сковороду для гриля від Stalgast не рекомендується мити в посудомийній машині, але безпечно і зручно використовувати на всіх видах плит. На борту розташований невеликий носик для легкого зливу розпеченого масла, чим спрощується процес очищення.

При правильному догляді сковорода-гриль з часом ставатиме все краще, а готувати — простіше.

Попередня стаття Наступна стаття