Banner
Banner Mobile
Теплове обладнання
Теплове обладнання
Електромеханічне обладнання
Електромеханічне обладнання
Холодильне обладнання
Холодильне обладнання
Печі та пароконвектомати
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Барне обладнання
Посудомийне обладнання
Посудомийне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Посуд
Посуд
Столові прибори
Столові прибори
Сервіровка і фуршет
Сервіровка і фуршет
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання
Клінінг та гігієна
Клінінг та гігієна
Обладнання

Обладнання

Інвентар

Інвентар

Нейтральне обладання

Нейтральне обладання

Високі показники твердості леза ножа — не завжди хороший знак. Як вибрати міцний ніж?

Під час вибору покупці орієнтуються на стійкість ножа до пошкоджень і на здатність чинити опір проникненню в нього іншого тіла, у нашому випадку — інгредієнтів. Класичний спосіб вимірювання твердості ножа — шкала Роквелла.

Випробування з вимірюванням проводяться шляхом вдавлювання в лезо металевої або алмазної кульки. Одиниці виміру умовні, які позначаються як HRC або RC. Діапазон вимірювання варіюється від 20 до 67 HRC. Найвища відмітка в 67 одиниць свідчить, що ніж твердий, але легко кришиться — крихкий. Показник твердості менше ніж 50 HRC має м'яке лезо, через що швидко втрачає гостроту і вимагає частої заточки.

Часто недобросовісні продавці завищують значення твердості ножа за шкалою Роквелла, щоб продемонструвати надзвичайні властивості кухонного інвентарю. Такі значення позитивно дивують, але часто ніхто не згадує про одночасну крихкість сталі. Ріжуча кромка може розкришитися, стати зазубренною. Оптимальний діапазон твердості для кухонних ножів складає від 52 до 58 HRC.

Ножі бренду Stalgast мають твердість в діапазоні 52-56 HRC, гарантуючи міцність, попереджають крихкість під час використання. Ножі Stalgast мають оптимальний рівень твердості, підтверджуючи це хімічним складом сталі: кількість легованих елементів у формулі леза.

Також при виборі ножа важливий кут заточування і геометрія клинка, так, як вони впливають на швидкість і простоту заточування леза. Компанія виробляє клиноподібну форму ножа, який може заточити користувач з будь-яким рівнем сили.

Ніж — основний кухонний інвентар для кухаря, при виборі якого варто звернути увагу на безліч параметрів та характеристик.

Вибираймо ідеальні ножі разом.

Професійний ніжПрофесійний ніж

Попередня стаття Наступна стаття