Banner
Banner Mobile
Теплове обладнання
Теплове обладнання
Електромеханічне обладнання
Електромеханічне обладнання
Холодильне обладнання
Холодильне обладнання
Печі та пароконвектомати
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Барне обладнання
Посудомийне обладнання
Посудомийне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Посуд
Посуд
Столові прибори
Столові прибори
Сервіровка і фуршет
Сервіровка і фуршет
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання
Клінінг та гігієна
Клінінг та гігієна
Обладнання

Обладнання

Інвентар

Інвентар

Нейтральне обладання

Нейтральне обладання

Поради від шеф-кухарів щодо догляду за кухонними ножами

● Не використовуйте для миття ножів посудомийну машину. Нові потужні посудомийні машини можуть навіть деформувати сталь. Користуйтеся м'якою губкою або ганчіркою.

● Ножі для кісток не створені для розрізання кісток. Вони призначені для відокремлення від них м'яса. Також не варто намагатися розрізати ножем заморожену їжу, це може його пошкодити.

● Поверхня, на якій ви ріжете, також важлива, як і техніка нарізки. Доречніше використовувати дошки з деревини листяних порід або з пластику.

● Пам'ятайте різницю між хонінгуванням та заточенням ножів. Хонінгування не загострює, а вирівнює лезо. Регулярне хонінгування знижує необхідність загострення ножа, яке зменшує тривалість його життя.

● Нанесення масла на ніж із вуглецевої сталі допоможе запобігти окисленню або іржі. Але не використовуйте для цього рослини, такі як ріпак або оливкова олія. Підійде мінеральна олія або олія із насіння камелії.

● Зберігати ножі максимально сухими, навіть якщо вони виготовлені з нержавіючої сталі.

Попередня стаття Наступна стаття