Banner
Banner Mobile
Теплове обладнання
Теплове обладнання
Електромеханічне обладнання
Електромеханічне обладнання
Холодильне обладнання
Холодильне обладнання
Печі та пароконвектомати
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Барне обладнання
Посудомийне обладнання
Посудомийне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Посуд
Посуд
Столові прибори
Столові прибори
Сервіровка і фуршет
Сервіровка і фуршет
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання
Клінінг та гігієна
Клінінг та гігієна
Обладнання

Обладнання

Інвентар

Інвентар

Нейтральне обладання

Нейтральне обладання

Їж з розумом, друже!

Ми наближаємося до літнього періоду. Сонце, пляж, тусня.

Але багато хто з нас з острахом чекають того моменту, коли доведеться зняти з себе одяг по тій чи іншій причині.

Толстые люди

Кхе-кхе. Ну ви зрозуміли.

Спека. Пляж. Дівчата. А у тебе пузо, боки, ляшки, «крила кажана»…

…ти усвідомлюєш, що знаходишся в неідеальній фізичній формі. Причин є багато. Але в більшості випадків це пов'язано з харчуванням.

Папа и дочь

 

Психологія харчування  це як?

Нещодавно натрапив на цікавий матеріальчик, пов'язаний з психологією харчування.

Заочно познайомився з Марком Девідом (не вбивця Джона Леннона)  засновником і головним викладачем Інституту Психології Харчування (США).

Марк  дуже прикольний і веселий мужчинка. Він несе радість і щастя в цей світ, безкоштовно допомагаючи сотням американців впоратися з ожирінням і проблемами травлення за допомогою ряду психологічних аспектів.

Американский вчений

 

ІПХ (Інститут Психології Харчування) є єдиною організацією в світі, яка проводить масштабні дослідження формування харчових порушень і є головним розробником позитивного цілісного підходу в психології харчування.

Міжнародний інститут

 

 

 

Марк несе мудрість!

Марк сформував 7 головних аспектів психології харчування.

Неможливо стати струнким і красивим, поглинаючи несмачну низькокалорійну їжу, виснажуючи себе фізичними вправами, перебуваючи постійно в пригніченому емоційному стані.

За даними Інституту Психології Харчування, коли тіло входить в фізіологічну реакцію релаксації настає оптимальний стан для гарного метаболізму, і це найкращий час для втрати зайвих кілограмів.

Вредна дитина

Щаслива дитина

Відчуття щастя  це найкраща допомога нашому травленню. Що відбувається з вашим травленням, коли ви їсте під час тривоги, злості, стресу? Багато хто відзначає такі симптоми як печія, спазми, газоутворення, розлади травлення.

Під час стресу відбувається цікава реакція  травна система вимикається.

Еволюційно в стані загрози для життя, в стані стресу всі обмінні процеси спрямовані на виживання, а не на перетравлення їжі. Таким чином, навіть якщо ви їсте здорову їжу, але робите це в напруженому емоційному стані, то ваш метаболізм не виконує основну функцію, ви не можете отримати оптимальну поживну цінність від їжі.

Товста дитина

Проблема для більшості людей в тому, що вони «не їдять», коли їдять.

Мозок вимагає не просто їжі, він вимагає смаку і задоволення. В результаті чого мозок вирішує для себе, що ми вживаємо недостатню кількість їжі і запускає небезпечну команду «голоду».

Марк Девід вважає, що парадоксальним чином можна значно зменшити кількість нападів переїдання за рахунок збільшення усвідомленості при кожному прийомі їжі.

Їмо повільно


Біологічно людина не здатна до швидкого травленню, тому, коли ми їмо швидко, тіло знову створює фізіологічну відповідь на стрес, це призводить до зниження ефективності травлення, зниження поживної асиміляції речовин, швидкість і якість перетравлення, апетит підвищується.

Щаслива жінка

Якщо ви їсте і не звертаєте на цей процес особливу увагу, мозок почне шукати способи отримати задоволення через збільшення кількості їжі (через переїдання).

Патрік голодний

У прагненні викоренити емоційний зв'язок до їжі, ми обов'язково зіткнемося з жорстким опором, яке буде виражатися в депресії і нав'язливих станах.

Калорійний фаст фуд


 

Багато з нас мають величезну кількість забобонів пов'язаних з їжею. А саме: «Солодке  повнить, і це дуже шкідлива їжа», «жир з їжі перейде в моє тіло», «апетит слід придушувати», «треба уникати висококалорійної їжі», «багато їсти шкідливо», «на ніч їсти шкідливо »,« їжа є ворогом »,« як тільки у мене буде струнке тіло, то я буду щасливий ».

  1. Стрес може збільшити ваш вагу, розслаблення може його зменшити.
  2. Відчуття щастя  це найкраща допомога травленню.
  3. Переїдання  це простіше, ніж ви думаєте.
  4. Повільна їжа означає швидкий метаболізм.
  5. Переконайтеся, що у вас достатньо вітаміну «З»  задоволення.
  6. Емоційне харчування  це добре.
  7. Позбавтеся харчових забобонів.

Однак не їжа сама по собі є шкідливою, а певне ставлення до неї.

 

 

За матеріалами www.psychologyofeating.com.

«The Slow Down Diet and Nourishing Wisdom» Marc David

 

 

НАШ АККОРДЕОН:

Попередня стаття Наступна стаття