Переваги вакуумного пакування
Завдяки вакуумному пакуванню можна захистити різні харчові продукти та промислові товари від швидкого псування.
Безповітряний простір, який створюється, виключає розмноження шкідливих аеробних мікроорганізмів, та дозволяє збільшити термін придатності у кілька разів, зберігаючи смак і користь.
Відсутність повітря в вакуумному пакеті не лише забезпечує ідеальні умови зберігання, а дає ряд переваг:
- продовжує термін зберігання продуктів як у холодильнику, так і в морозильній камері, зберігаючи структуру, колір і корисні речовини;
- запобігає змішуванню запахів, протіканню, морозному «опіку» (через переморожування);
- зекономить місце в холодильнику та морозильній камері;
- є обов’язковою складовою приготування продуктів методом sous-vide (довготривале нагрівання за фіксованої температури).
При заморожуванні завакуумованних продуктів, не лише зберігаються смакові якості продукту, а й початкова вага, що особливо важливо для сфери HoReCa та інших закладів громадського харчування.
В процесі акуумування та відкачування повітря, плівка пакета «обліплюється» до продукту, набираючи його форму. В результаті упакована продукція стає компактною, та економить місце у кілька разів!
Порада: для вакуумування у сфері HoReCa та інших закладах громадського харчування, рекомендується використовувати професійні вакуумниі пакувальники.