Banner
Banner Mobile
Теплове обладнання
Теплове обладнання
Електромеханічне обладнання
Електромеханічне обладнання
Холодильне обладнання
Холодильне обладнання
Печі та пароконвектомати
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Барне обладнання
Посудомийне обладнання
Посудомийне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Посуд
Посуд
Столові прибори
Столові прибори
Сервіровка і фуршет
Сервіровка і фуршет
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання
Клінінг та гігієна
Клінінг та гігієна
Обладнання

Обладнання

Інвентар

Інвентар

Нейтральне обладання

Нейтральне обладання

Маринування — це те ж саме, що і ферментація?

Маринування

Маринування та ферментація — це два методи консервування, які розкривають навіть найтонші смакові якості їжі.

Різниця між маринуванням та ферментацією полягає в тому, як вони набувають кислий смак. Мариновані продукти кислі, тому що вони просякнуті кислим розсолом, тоді як ферментовані продукти кислі через хімічної реакції між природним цукром та бактеріями.

Маринування — це метод зберігання продуктів в кислій рідині. Наприклад, у воді, оцті, солі та спеціях.

Приклад продуктів для маринування:

  • овочі;
  • фрукти;
  • яйця;
  • м'ясо;
  • риба.

Ферментація — це процес хімічного розкладання живих організмів, що містяться в вуглеводах та глюкози (таких, як крохмаль або цукор), на спирт або кислоти. При ферментації їжі майже не міститься кисню.

Приклад типів ферментованих продуктів:

  • кимчи;
  • кефір;
  • місо;
  • квашена капуста.

Цікаво: поширений основний продукт — оцет, яким маринують продукти сам утворюється за допомогою ферментації, зброджування.

Кожен процес створює свій особливий смак одних і тих же продуктів. Додавайте в меню страви власного маринування та ферментування. Радуйте гостей новими смаками фірмових страв.

Попередня стаття Наступна стаття