Banner
Banner Mobile
Теплове обладнання
Теплове обладнання
Електромеханічне обладнання
Електромеханічне обладнання
Холодильне обладнання
Холодильне обладнання
Печі та пароконвектомати
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Барне обладнання
Посудомийне обладнання
Посудомийне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Посуд
Посуд
Столові прибори
Столові прибори
Сервіровка і фуршет
Сервіровка і фуршет
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання
Клінінг та гігієна
Клінінг та гігієна
Обладнання

Обладнання

Інвентар

Інвентар

Нейтральне обладання

Нейтральне обладання

Яку кондитерську вітрину вибрати, щоб збільшити продажі кав'ярні?

Кондитерська вітрина

Кондитерські вироби вибирають очима. Внаслідок гарної викладки та місця зберігання можна збільшити продажі солодкого в кілька разів. Жінки та діти особливо люблять гарну яскраву їжу, яку хочеться з'їсти очима. Що ж потрібно знати перед тим, як купити кондитерську вітрину?

Розберемо основні параметри і характеристики, які впливають не тільки на продаж, але і на товарний вигляд, і на термін зберігання кондитерських виробів.

Типи кондитерських вітрин

Перший параметр стосується зовнішніх габаритів і доступної площі для установки обладнання — тип вітрини. Можемо виділити 2 основних типи:

Напольна кондитерська вітрина

 

  1. Напольна. Відрізняється великою площею для викладки. Часто оснащується великою кількістю полиць для розміщення різних видів кондитерських виробів, які потребують різних умов зберігання. Можуть займати як велику площу закладу, так і бути компактними.

 

 

 

Вітрина кондитерська настольна

 

  1. Настільні. Встановлюються на барні стійки, стільниці та використовують як "вежу", щоб збільшити місце для викладки напольної вітрини. Такий варіант більш компактний.

 

 

 

 

У спеціалізованих кондитерських, кав'ярнях часто використовуються напольні кондитерські вітрини, які вміщають велику кількість апетитних і красивих виробів. Кожен виріб потребує окремого температурного режиму, тип кондиціонування й яскравого підсвічування.

Види конструкції вітрин:

  • кондитерське обладнання з рівним склом;
  • з вигнутим склом;
  • холодильне обладнання у вигляді "куба" з симетричними пропорційними полицями;
  • з полицями, які обертаються та склінням з усіх боків.

З вигнутим склом дозволяє збільшити градус огляду і часто має привабливий зовнішній вигляд. Також привертає увагу вітрини з полицями, які обертаються та які безпечно демонструє покупцям кондитерку з усіх боків.

При виборі потрібно відштовхуватися від власних потреб і можливостей: орієнтуватися не тільки на популярні варіанти, а й на площу приміщення, кількість продукції, відповідність інтер'єру та багато іншого.

Температурний режим для делікатної продукції

Готувати кондитерські вироби — непроста справа, як і дотримуватися їх подальше зберігання. Саме тому власники кондитерських, кав'ярень, пекарень педантично підходять до вибору вітрин і їх температурних режимів.

Вітрина кондитерська COLD

Так, як продукція досить делікатна і з обмеженим терміном придатності, існують основні правила зберігання:

  1. Для тістечок і тортів встановлюють +1 / +8°С.
  2. Для шоколаду, шоколадних цукерок і складаються з нього виробів дотримуються +10 / +15°С, при вологості в 50%.
  3. Бісквітні вироби з кремом та фруктами зберігаються при температурі +4°С.
  4. Для випічки без додаткових елементів декору, як крем, шоколад і фрукти, підійде кімнатна температура в +18°С.

Дотримуючись таких температурних режимів, ви зберігаєте зовнішній товарний вигляд і смак продукції. Також не варто забувати про спосіб охолодження. Сьогодні існує 2 основних типи:

  1. Динамічне. Плюси даної моделі — рівномірний розподіл холоду і стабільна підтримка температури. З мінусів — відкриті, чи не загорнуті кондитерські вироби швидко обвітрюється, втрачаючи свій товарний вигляд і смакові якості.

  2. Статична. Перевага цього типу — не завітрених кондитерські вироби, завдяки природній конвекції. До мінусів можна віднести нерівномірне поширення холоду по обладнанню, через що необхідно більш ретельно підійти до розкладки продукції.

Наприклад, для кремових десертів з фруктами краще вибрати вітрину зі статичним охолодженням. Випічку же можна зберігати в дерев'яних вітринах, в яких кімнатна температура і є шухлядки для збору крихт.

На роботу холодильного обладнання впливає і технічні вимоги. Для повноцінної і безперебійної роботи необхідно підтримувати в приміщення оптимальну температуру, яка становить +25°С, а вологість — приблизно 60%. Дотримуючись правил, продовжуєте термін служби холодильного обладнання, гарантуєте правильне зберігання випічки і скорочуєте кількість звернень в сервісну службу.

Додаткові опції і можливості

На блиск і апетитність кондитерських виробів впливає і підсвічування. Сьогодні існує тепле і холодне світло, світлодіодне підсвічування, лампочки, які зберігають температуру випічки і багато інших. Вітрини часто також обладнані освітлювальними елементами, які приваблюють покупців і дають можливість краще розглянути естетичний товар.

Якщо за характеристиками і габаритами вам підходить певний тип моделі, у якого тьмяне підсвічування або зовсім відсутнє, це не привід впадати у відчай і продовжувати пошуки. На щастя, сьогодні існують великий асортимент лампочок і стрічок освітлювальних, які з легкістю можна прикріпити до полиць і стінок вітрини. Таким чином поліпшити освітлення без зайвих витрат часу. Наприклад, відмінним варіантом може служити люмінесцентна лампа, яка добре освітлює, не нагрівається і економить електроенергію.

Не забувайте, що для повноцінної роботи холодильного обладнання потрібен вільний простір для вільної конвекції повітря. Це правило стосується і рівня завантаження вітрини. Також не перевантажуйте кондитеркою, щоб за допомогою циркуляції повітря рівномірно розподілялась температура.

До особливостей і додаткової комплектації можемо віднести вітрини, у яких:

  • є спеціальні тримачі для пакетів, збірник крихт;
  • ергономічний спосіб завантаження і вивантаження товару;
  • дизайн;
  • економне електроспоживання.

Перед покупкою важливо враховувати абсолютно всі фактори, починаючи від формату підприємства і асортименту кондитерських виробів до дизайну і вартості холодильного обладнання.
 

Кондитерські вироби

Як простіше підібрати кондитерську вітрину під ваш тип закладу?

Самостійно вибрати вітрину реально, але новачкам в цій сфері досить складно. Можна пропустити деталі, які істотно впливатимуть на товарний вигляд кондитерських виробів, на термін експлуатації холодильного обладнання, місткість за габаритами у вашому інтер'єрі і багато іншого.

Часто буває складно підібрати за відгуками і формами потрібну вітрину, адже те, що підходить комусь необов'язково ваш варіант. Саме тому пропонуємо звернутися до професійних постачальників, які врахують всі нюанси і заощадять ваш час і гроші. Наприклад, наша компанія зможе комплексно допомогти з вибором кондитерської вітрини: починаючи від габаритів і відповідності асортименту до ціни і підключення.

У нашому асортименті представлені різні моделі, які вже використовують успішні бізнеси. На сайті можете ознайомитись з такими брендами холодильних вітрин: Stalgast, Forcold, Cooleq, EWT Inox, Cold. Пропонуємо також безоплатну консультацію, на якій ви зможете отримати відповіді на всі запитання.

Для отримання консультації та замовлення телефонуйте за номером +38 (098) 33 777 88​ або +38 (044) 33 777 88

Попередня стаття Наступна стаття