Banner
Banner Mobile
Теплове обладнання
Теплове обладнання
Електромеханічне обладнання
Електромеханічне обладнання
Холодильне обладнання
Холодильне обладнання
Печі та пароконвектомати
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Барне обладнання
Посудомийне обладнання
Посудомийне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Посуд
Посуд
Столові прибори
Столові прибори
Сервіровка і фуршет
Сервіровка і фуршет
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання
Клінінг та гігієна
Клінінг та гігієна
Обладнання

Обладнання

Інвентар

Інвентар

Нейтральне обладання

Нейтральне обладання

Що таке слайсер і для чого він потрібний?

У ресторанах і магазинах має бути різноманітна техніка, яка не тільки потрібна для приготування їжі, а й для того, щоб красиво прикрасити стіл різними продуктами. Для цих цілей потрібен слайсер - невелике пристосування, яке можна також використовувати та вдома. 

Що таке слайсер?

Слайсер - це гастрономічний прилад, за допомогою якого можна акуратно і дуже швидко робити нарізку сиру, ковбаси, шинки, овочів і фруктів, і багато іншого. Допомагає швидко робити закуски і красиво їх оформляти під час подачі на стіл. 

Принцип роботи слайсера дуже простий - продукт поміщається в спеціальну каретку і він починає рухатися назустріч ножу, який і нарізає скибочки потрібної товщини. Товщину нарізки можна регулювати - можна робити як зовсім тонкі слайси, так і досить товсті. 

Види слайсерів

Слайсери бувають таких видів:

  • електричні. Вам достатньо закріпити продукт, виставити потрібну товщину слайсів і запустити обладнання. Далі машина сама все зробить, а вам потрібно буде лише зібрати нарізаний продукт. Але є моделі й напівавтоматичні, коли ножі працюють автоматично, але продукт потрібно в каретці до ножа просувати самостійно. У першому випадку слайсери підійдуть для великих ресторанів, а в другому - їх часто можна зустріти в магазинах, у кафе. Це пов'язано з тим, що автоматичні слайсери здатні нарізати велику кількість продуктів без участі людини;
  • ручні. Такі гастрономічні машини використовуються в невеликих магазинах або маленьких кафе. Щоб нарізати продукт, потрібно однією рукою приводити в рух ніж, а другою проштовхувати продукт до нього. Тут потрібна вправність, щоб у підсумку отримати ідеальні слайси, а також щоб не поранитися. 

Моделей слайсерів багато, а тому можна легко вибрати варіант, який ідеально підійде під ваші запити та вимоги. 

Застосування слайсерів

Слайсери використовуються там, де потрібно якісно і швидко нарізати різні продукти. У магазинах часто покупці просять зробити нарізку ковбаси, сиру, шинки - це значно полегшує процес готування та економить час. Щоб надати клієнтам таку послугу, і варто купити цей прилад. 

У ресторанах і кафе в меню є різна нарізка, а також часто надаються послуги з прикрашання столу незвичайним декором із продуктів. 

Слайсер має величезну кількість переваг:

  • можна значно заощадити час на прикрашання святкового столу;
  • не буде відходів, оскільки продукти нарізаються ідеально і до самого кінця;
  • скибочки виходять всі однакові, а тому можна втілити в життя будь-які кулінарні ідеї;
  • можна точно розрахувати кінцевий вихід уже нарізаного продукту, що в деяких випадках дуже важливо. 

Як користуватися слайсером?

Необхідно уважно вивчити інструкцію, тому що різні моделі слайсерів розраховані та на роботу з певними продуктами, а також продукти мають бути певного розміру. 

Працювати з пристроєм дуже просто:

  • з продукту потрібно зняти упаковку, а також позбутися всіх твердих деталей, які можуть затупити або навіть зламати ніж;
  • продукт потрібно помістити в спеціальний відсік. Його потрібно спрямувати в бік ножа;
  • необхідно запустити машину (якщо вона електрична) і почати процес нарізки слайсів. 

Після того, як ви нарізали продукт, машину (відсік для продукту і ніж для слайсера) слід ретельно помити засобом для миття посуду з використанням м'яких матеріалів. Зазвичай виробники в інструкції вказують, як правильно доглядати за слайсером. 

Як вибрати слайсер?

Є багато моделей слайсерів, а тому часом вибір ускладнюється таким розмаїттям. Але слід звертати увагу на такі важливі моменти, і тоді ви точно знайдете той пристрій, який вас повною мірою влаштує:

  1. Потужність. Що вищий цей показник, то з більш щільними продуктами зможе працювати слайсер. Також від потужності залежатиме тривалість роботи - так, наприклад, у великих ресторанах часто ця машина може працювати буквально без перерв;
  2. Діаметр ножа. Це теж важливий показник - у професійних моделях діаметр становить від 19 до 38 см. Важливо, щоб діаметр ножа був хоча б на чверть більшим за діаметр продукту, з яким ви плануєте працювати. Універсальними вважаються моделі з ножами з діаметром у 25 см;
  3. Товщина нарізки слайсів. Параметр варіюється від 3 мм до 3 см - зазвичай розмір можна регулювати;
  4. Тип ножа. Ніж із суцільним полотном підходить для м'яких продуктів, як-от ковбаси, сир. А ось зубчастим ножем під силу розрізати навіть підморожені продукти. Ніж може бути тефлоновим, з нержавіючої сталі, а в дорожчих моделях може бути й титановим. 

У сучасних моделях також часто передбачені додаткові можливості пристрою. Захист від порізів надійно прикриє руки людини від гострого леза. Також є моделі, які мають спеціальні кріплення - їх зручно кріпити до будь-яких поверхонь, щоб під час роботи пристрій був надійно зафіксований.

Попередня стаття Наступна стаття