Banner
Banner Mobile
Теплове обладнання
Теплове обладнання
Електромеханічне обладнання
Електромеханічне обладнання
Холодильне обладнання
Холодильне обладнання
Печі та пароконвектомати
Печі та пароконвектомати
Барне обладнання
Барне обладнання
Посудомийне обладнання
Посудомийне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Пакувальне та допоміжне обладнання
Посуд
Посуд
Столові прибори
Столові прибори
Сервіровка і фуршет
Сервіровка і фуршет
Інвентар
Інвентар
Нейтральне обладання
Нейтральне обладання
Клінінг та гігієна
Клінінг та гігієна
Обладнання

Обладнання

Інвентар

Інвентар

Нейтральне обладання

Нейтральне обладання

Як продовжити життя вашому кухонному обладнанню?

Кухонне обладнання — дорогий грошовий внесок, який вимагає постійного обслуговування. Завжди рекомендуємо дотримуватися правил експлуатації, прописані в технічній карті виробника. Щомісячна-щотижнева-щоденне очищення від жирових відкладень, пилу і бруду скоротять кількість ваших звернень в сервісну службу. Пропонуємо вам невеликий чек-лист з графіком регулярного прибирання та очистки обладнання.

Піч конвекційнаПароконвектомат

  Обрати пароконвектомат

Для приготування їжі в пароконвектоматі використовується пар, через це необхідно регулярно проводити очистку для запобігання утворення накипу. Багато сучасного обладнання автоматично проводить очистку, за допомогою натискання однієї кнопки, чим суттєво спрощує експлуатацію.

Щодня

  1. Очистити стелажі, протвені і стінки печі від жиру, зайвої вологи. Надалі вам буде простіше проводити санітарні дні і залишки їжі після приготування не перетинатимуться в конвекційній шафі.
  2. Зніміть і очистіть піддони для збору крапель. Таким чином полегшується процес кондиціонування обладнання.
  3. Продезінфікуйте та очистіть температурний зонд. Така процедура допоможе відстежувати точну температуру під час приготування.
  4. Протріть дверну прокладку очисним засобом, який можна використовувати на кухні.

Щомісяця

  1. Очистіть повітряні фільтри від засмічень і крапель жиру.
  2. Перевірте дверну прокладку на наявність розривів і дверні петлі на наявність зносу. Так ви зможете не допускати зовнішнє холодне повітря всередину печі і відслідковувати точну температуру для приготування складних і легких страв.

 

 

ЛьодогенераторЛьодогенератор

  Обрати льодогенератор

Часто багато хто забуває, що лід вважається харчовим інгредієнтом, який ми також вживаємо. Устаткування потребує регулярного очищення і дезінфекції для запобігання накопичення бруду і розмноження несприятливих бактерій.

Щодня:

  1. Перевірити налаштування температури.
  2. Перевірити зливні труби на наявність засмічень.
  3. Очищення корпусу льодогенератора.

Кожні півроку:

  1. Замініть або очистіть картридж для води.
  2. Очистіть і продезінфікуйте внутрішній контейнер.
  3. Перевірте повітряні фільтри.

 

 

 

Посудомийна машинаПосудомийна машина

  Обрати посудомийну машину

Кухонне обладнання, яке найбільше піддається накопиченню харчових відходів і жиру. Для ефективної безперебійної роботи рекомендуємо виконувати такі прості дії:

Щодня

  1. Перевірити рівень миючого, дезінфікуючого засобів та ополіскувача.
  2. Огляньте форсунки (пристрої для розпилення води) на предмет засмічень.
  3. Очистіть корзину посудомийної машини від предметів і залиште відкритою на ніч для провітрювання.

Щомісяця

Перевірка тиску і температури води.

 

 

 

 

 

Планетарний міксерПланетарний міксер

  Обрати міксер

Для уникнення травматизму, зайвий раз нагадуємо, що необхідно відключити міксер від мережі. Важливо приділити особливу увагу місцям, куди може розбризкується тісто, а згодом і затвердіти. Після детальної очищення залиште деталі на повітрі для сушки.

Щодня

  1. Вимийте насадки міксера і чашу від залишків інгредієнтів.
  2. Протріть зовнішні елементи міксера і корпус.

Щомісяця

  1. Очистіть вентиляційні отвори від бруду та пилу.
  2. Перевірте легкість провертання елементів і відсутність сторонніх звуків під час роботи. При додаткових незвичних звуках, наприклад, поскрипування, — необхідно змастити деталі.

Кухонне обладнання — це не тільки технологічні помічники, які спрощують наше життя, але і відповідальність. Після періодів високої завантаженості, не забувайте подбати не тільки про своїх співробітників, але і про обладнання.

Попередня стаття Наступна стаття