Професійний тістоміс: важливі нюанси
Професійний тістоміс — незамінний пристрій на будь-якому хлібозаводі. Не обійтися без нього і невеликим закладам, які готують різноманітну випічку. В Україні продажем кращих моделей займається інтернет-магазин Accord Group. Як вибрати, як купити тістоміс і на що звернути увагу перед покупкою?
Види тістомісів і їх особливості
Класифікацій досить багато. Такі пристрої розрізняють за різними критеріями.
За габаритами:
- Великі — для професійних пекарень і кондитерських.
- Середні — для закладів, які продають хлібобулочні вироби, такі як кафе, піцерії і так далі.
- Маленькі — для експлуатації вдома.
За швидкістю роботи:
- Звичайні — в таких моделях тісто під час приготування не нагрівається, тому як швидкість роботи помірна.
- Швидкі — швидкість замісу значна, тому температура тіста теж стає відчутною.
- Інтенсивні — обладнання, в якому весь процес проходить дуже оперативно, що призводить до нагрівання тіста навіть до 20 градусів.
За типом місильного інструменту і потужності:
- S-подібний для листкового і дріжджового тіста, який поділяють на три види за способом приготування тіста:
- Коли рухається тільки місильний інструмент.
- Коли рухається дежа.
- Коли рухаються і чаша, і інструмент.
- Z-образні тістоміси для дуже крутого тіста.
Планетарні тістомісильні машини (промислові), які також називають планетарними міксерами, призначені для збивання і перемішування тіста м'якої консистенції.
Також існує два види обладнання, які відрізняються специфікою роботи: з безперервним циклом і періодичні.
Вибираємо якісний тістоміс
Тістоміс для пекарні і для кав'ярні — це різні пристрої з різною потужністю і продуктивністю. Щоб підібрати кращий варіант, слід звернути увагу на такі важливі моменти:
- що ви збираєтесь готувати — від цього буде залежати потужність обладнання, кількість швидкостей і вид тістомісильного механізму;
- які обсяги вам будуть необхідні — від цього буде залежати розмір діжі. До речі, можуть бути моделі зі знімною або незнімною діжею. Яку вибрати — залежить від ваших уподобань і організації технологічного процесу;
- які опції можуть бути корисними — наявність різних насадок, або таймеру.
Також важливе значення має ціна, яка буде різною для спірального, планетарного і Z-образного тістоміса. На вартість будуть впливати і наявність додаткових функцій, габарити виробу і його брендовість.
Щоб правильно підібрати і купити тістоміс в Києві, варто також враховувати, що є моделі з можливістю додавання інгредієнтві без відкривання кришки, а є такі, в яких для цього доведеться зупиняти роботу і відкривати конструкцію. Також уважно підходите до покупки устаткування за проектною потужністю. Для хліба, для піци, для чебуреків знадобляться різні пристрої: зі спеціальними насадками, з різними швидкостями обертання інструменту або звичайні моделі в стандартній комплектації.