Що таке марміт і для чого він потрібен?
Після приготувань страви, їжа поступово остигає і змінює свої смакові характеристики. Щоб зберегти їжу в стабільній температурі використовують спеціальні ємності — марміти.
Це обладнання часто використовують ресторани, шкільні їдальні, гарячі цехи на промислових виробництвах, кейтерингові служби. Великий обсяг приготовленої їжі знаходиться в ємностях, при цьому не змінює свій смак, не обвітрюється, не висушується і зберігає апетитний вигляд тривалий час. Таким чином ви можете не тільки зберігати, але і перевозити до потрібного місця страви, не втрачаючи їх властивостей.
Різновид мармітів
На сьогоднішній день сфера HoReCa може похвалитися широким асортиментом обладнання для підігріву їжі, як для домашнього використання, так і для комерційного. Наприклад, широкою популярністю користуються настільні марміти для шведського столу. Це прості ємності, які зберігають тепло за рахунок герметичності кришки або підігріву дна тепловим елементом.
Щоб було легше визначитися з вибором для реалізації поставлених цілей, класифікуємо марміти згідно їх характеристик:
Згідно типу харчування. Існує два основних види:
-
Побутові/презентаційні. Часто використовуються в домашніх умовах для сімейної вечері, для спеціалізованих заходів.Нагріваються за допомогою свічки або пальника. Марміт такого типу нагрівається до тих пір, поки не вичерпається джерело тепла.
-
Професійними вважається кухонне теплове обладнання, яке підігрівається за рахунок електрики і працюють від мережі. Такий тип підтримує температуру страв до тих пір, поки ввімкнено живлення. Також вважають більш безпечними і стійкими. Наприклад, тепловий марміт для лінії роздач бренду Airhot.
Мобільність.
-
Переносні. Використовують у домашніх умовах, на невеликих кухнях і для виїзних заходів. Наприклад, під час транспортування страв з кухні в місто на заміський фуршет.
-
Статичні. Такі види більш комплексні, складаються з декількох секцій. Використовують даний вид на кухнях із середнім або великим потоком людей.
Ціль використання.
-
Для перших страв. Наприклад, для супів. Використовують глибокі марміти з високими стінками. Оптимальний вид підігріву для перших страв — паром або сухим повітрям. За рахунок рідкої консистенції страви, розігріте повітря не висушить і не змінить смак інгредієнтів.
-
Для других страв. Наприклад, картоплі. Рекомендують використовувати ємності з низькими бортиками і широким дном. Завдяки такій формі їжа гріється на всій поверхні рівномірно. На відміну від перших страв, підігрівати варто тільки на водяній бані, для уникнення зміни текстури і смакових характеристик. Також часто використовують для збереження рідкої текстури шоколаду.
При виборі цього типу кухонного обладнання варто врахувати безліч деталей, які в подальшому будуть оптимізувати роботу і економити час.
Де купити марміт по хорошій ціні?
На нашому сайті представлений асортимент якісних мармітів за прийнятною ціною. Для підбору обладнання необхідної потужності і параметрів опублікована детальна інформація та актуальні фотографії. Також можна скористатися безкоштовною консультацією менеджерів нашої компанії, які можуть підібрати по вашим вступним даними ідеальний варіант. При підборі кухонного обладнання орієнтуємося на ваш бюджет і на максимальну користь, яку можемо надати вам. Здійснюємо доставку як по місту Києву, так і по всій Україні. Для здійснення покупки або отримання безкоштовної консультації скористайтеся нашим сайтом або телефонуйте за номером: +38 (098) 33 777 88 або +38 (044) 33 777 88.