Обладнання для ресторанів
Успішність ресторанного бізнесу залежить від безлічі факторів. Кожен власник ресторану, який прагне стабільності, перебуває в пошуках надійних рішень, які допоможуть у розвитку. Правильно підібране професійне обладнання для ресторанів - це острівець стабільності, здатний забезпечити злагоджену роботу вашого закладу на тривалий період.
Компанія Акорд Груп офіційний імпортер провідних світових брендів на ринку України, понад 10 років. На основі нашого багаторічного досвіду, ми розробили рекомендації з підбору та купівлі ресторанного обладнання, яке виведе ваш бізнес на новий рівень. У кінці статті ми надали відповіді на найпоширеніші запитання від наших клієнтів, тому рекомендуємо прочитати статтю повністю.
Опис необхідного обладнання для ресторану
Успішність вашого ресторану багато в чому залежить від правильно підібраного обладнання. Ґрунтуючись на наших спостереженнях ми можемо сказати, що не існує універсального списку, який підійде кожному ресторанному бізнесу. Його зміст залежить насамперед від концепції закладу, кількості посадкових місць і пропонованого меню. Але є певні категорії ресторанного обладнання, які повинні бути в кожному закладі:
- Холодильне обладнання - до цієї категорії входять холодильники, льодогенератори, морозильні камери, холодильні столи, а також подрібнювачі льоду та охолоджувачі напоїв.
- Теплове обладнання - плити, печі, шафи, грилі, варильні котли, фритюрниці, марміти, розстійна шафа. Уся ця техніка необхідна для приготування гарячих страв із вашого меню.
- Електромеханічне кухонне обладнання - наприклад: м'ясорубки, картоплечистки, овочерізки, куттери, хліборізки, тістоформувальні машини. Ці пристрої допомагають оптимізувати робочі процеси та звільнити час персоналу, який зможе зайнятися поліпшенням сервісу вашого закладу.
- Нейтральне обладнання — окрім основного обладнання, такого як плити, духовки, холодильники та морозильні камери, необхідно також подбати про нейтральне. Сюди входять: стелажі, ємності, банкетні та сервірувальні візки, рукомийники, стерилізатори, посудомийки, парасольки.
Професійне обладнання для кухні та ресторанів краще купувати в одного дистриб'ютора і тільки після розробки індивідуального проєкту, який допоможе визначити необхідну кількість, а також грамотне розміщення всієї техніки, приладів і аксесуарів.
Компанія "Акорд Груп" займається проєктуванням, а також індивідуальним підбором обладнання для: кафе, барів, ресторанів, фаст-фуду, понад 10 років. На нашому сайті ви можете купити обладнання для ресторанів разом з установкою під ключ. Наші експерти допоможуть вам вибрати якісну і надійну техніку від провідних світових виробників.
Переваги використання професійного обладнання для ресторанів
У наш час професійне обладнання для ресторанів це не надлишок, це необхідність. Саме спеціалізована техніка допоможе вам підвищити продуктивність, поліпшити якість страв, оптимізувати витрати та полегшити роботу співробітників. Завдяки нашим практичним знанням, а також досвіду клієнтів ми можемо сміливо заявити, що професійна техніка довше працює, рідше ламається, а також заощаджує ресурси вашого бізнесу, оскільки під час її розроблення використовуються тільки сучасні технології.
Наприклад, пароконвектомати бренду Retigo оснащені сучасним програмним забезпеченням, що дає змогу детально фіксувати весь процес приготування і витрату ресурсів на кожному етапі роботи. На додаток, такі апарати оснащені автоматичною мийкою, що полегшить роботу персоналу під час прибирання.
Власники бізнесу гідно оцінять зручність застосунків, які розробляють спеціально для ресторанного обладнання. Такий підхід несе в собі масу переваг, адже інформативність застосунків дає змогу в режимі реального часу відстежувати роботу персоналу й аналізувати його помилки. Нижче наведено таблицю порівняння техніки для ресторанів та її забезпечення на прикладі провідних виробників:
Виробник | Підвищена продуктивність | Програмне забезпечення | Наявність сервіс центрів в Україні | Наявність автоматичної мийки |
Rational | ❌ | ✅ | ❌ | ✅ |
Retigo | ✅ | ✅ | ✅ | ✅ |
Unox | ❌ | ✅ | ❌ | ✅ |
Piron | ❌ | ❌ | ✅ | ✅ |
Explora | ✅ | ✅ | ✅ | ✅ |
Уточнення відмінностей в обладнанні для різних типів ресторанів
Зазвичай, коли ми чуємо слово: "Ресторан" - перше, що спадає на думку, це дорогі страви, розкішна дизайнерське приміщення, а також кілька зірок "Мішлен". Але насправді заклади, які належать до цієї категорії, бувають найрізноманітніші. Від сімейних ресторанів, до закладів швидкого харчування.
Ресторани високої кухні
Заклади високої кухні — це традиційні ресторани, де ви знайдете вишукану атмосферу, авторські страви від шеф-кухарів світового рівня, бездоганний сервіс, індивідуальний підхід до кожного гостя. Отже, можна зробити висновок що професійне кухонне обладнання повинно відповідати загальноприйнятим стандартам безпеки та виготовлене з якісних надійних матеріалів. Устаткування для ресторанів високої кухні повинне мати функції детального контролю всіх етапів приготування, що гарантує якісно приготовлену страву.
Ресторани сімейного типу
Цей тип ресторанів відрізняється аскетичним та практичним меню, в якому зустрічаються авторські позиції. Основна аудиторія це пари з дітьми, тому такі заклади орієнтуються на здорове харчування і також мають дитяче меню. Сімейні ресторани обирають обладнання, що дає змогу швидко обслужити великий зал, зважаючи на різноманітність меню й оптимізацію процесів. Тут важливі швидкість і якість, щоб догодити гостям і не змушувати їх довго чекати.
Екзотичні ресторани
Екзотика завжди дуже популярна, адже цей сегмент закладів пропонує скуштувати незвичну для нашої країни кухню та отримати незабутні відчуття і враження. Зважаючи на свою специфіку, ресторани з екзотичними стравами можуть обирати специфічне обладнання, яке важко знайти на українському ринку. Устаткування має бути здатне готувати страви, характерні для тієї чи іншої кухні, наприклад, для ресторанів азіатської кухні необхідно придбати, приміром, фритюрницю та бамбуковим кошиком для пропарювання, оскільки вони необхідні для приготування деяких страв.
Ресторани Фаст-фуду
Існують також ресторани фаст-фуду, які засновані на франшизах, яскравий приклад такого закладу - "МакДональдс" як показує практика, ресторани фаст-фуду пропонують швидкі та недорогі страви. А меню зазвичай складається з бургерів, смаженої курки, сендвічів та інших страв, які легко приготувати. Виходячи з цього обладнання для фаст-фуду повинно бути простим у використанні та мати високу енергоефективність, щоб ви могли обслужити велику кількість клієнтів за короткі терміни.
Кафе-ресторани
Кафе пропонують більш різноманітне меню та вишукані страви у більш затишній атмосфері. Тому обладнання для кафе зазвичай більш багатофункціональне, ніж для фаст-фудів і розраховане на більшу кількість відвідувачів. А також залежно від специфіки закладу воно може бути ергономічнішим, ніж в інших закладах. Наприклад, для кав'ярень використовується мінімальний набір техніки, що дає змогу персоналу швидко приготувати замовлення для клієнта. Тому вибір обладнання безпосередньо залежить від специфіки закладу.
Де можна купити обладнання для ресторанів в Україні
Придбати якісне та надійне обладнання, яке відповідатиме тематиці та специфіці вашого закладу можна звернувшись до нас. Компанія Акорд Груп надає найкраще обладнання для ресторанів у Києві. Обираючи нашу компанію ви отримаєте:
- Широкий асортимент: у нас представлені всі види обладнання, які необхідні вашому ресторану.
- Сервіс: ви можете купити обладнання в нашому інтернет-магазині й отримати розгорнуту консультацію, а також можливість доставки та підключення обраного обладнання.
- Допомога професіоналів: наші менеджери допоможуть підібрати оптимальне рішення, враховуючи ваші потреби, бюджет і специфіку закладу.
- Гарантія та підтримка: ми надаємо гарантію на все обладнання, а також пропонуємо сервісне обслуговування від наших висококваліфікованих фахівців.
У нашому інтернет-магазині / ви можете купити обладнання для ресторанів у таких містах: Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Львів, Запоріжжя, Полтава, Кривий Ріг, Миколаїв, Маріуполь, Вінниця, Житомир, Хмельницький, Черкаси, Чернігів, Суми, Рівне, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Ужгород.
Висновки
У цій статті ми торкнулися теми обладнання для ресторанів, його основних видів і категорій. А також різницю між закладами та чому кожен з них має свої особливості в підборі обладнання. Якщо ви хочете придбати якісну техніку, але відчуваєте складнощі з вибором і створенням проєкту, ми рекомендуємо звернутися до професіоналів.
Компанія Accord Group - ваш надійний партнер, який допоможе вибрати обладнання для ресторану, адже понад 10 років ми допомагаємо нашим клієнтам по всій Україні підвищити свою ефективність і вийти на новий рівень.
Обладнання для ресторанів - Часті питання
- Тісторозкатка ручна Imperia IPasta La Classica 4100 з насадкою Duplex
- Тісторозкатка електрична Imperia La Classica Electric 4650 з насадкою Duplex
- Тісторозкатка ручна Imperia Restaurant manuale 010
- Тісторозкатка електрична Imperia Restaurant Electric Professional 036
- Апарат для млинців La Monferrina C1/200 Quadra
- Апарат для млинців La Monferrina C1/195 Tonda
- Тісторозкатка ручна Imperia IPasta Sfogliatrice La Classica 4162
- Набір для приготування макаронних виробів Imperia La Fabbrica della Pasta 4501
- Тісторозкатка електрична Imperia PastaPresto La Classica 4700
- Піч хлібопекарська DeliMaster 5 рівнів 600/400 Retigo DM 5, інжекторна