Холодильне обладнання: класифікація, функціональність, секрети вибору
Правильне зберігання продуктів — це святе для закладів громадського харчування. Від цього залежить не тільки смак майбутніх або вже приготованих страв, а й безпека клієнтів. Саме тому покупка холодильного обладнання різних видів з різним призначенням дуже важлива для правильної і успішної роботи ресторанів, барів і т. д. Зверніться в інтернет-магазин Accord Group. Тут ви знайдете все найнеобхідніше для організації вашого бізнесу в сфері громадського харчування.
Види холодильного обладнання
Професійне холодильне обладнання класифікують за кількома критеріями.
Також розрізняють низькотемпературні, середньотемпературні і комбіновані камери. Перша група потрібна для заощадження заморожених товарів при не менше ніж -5 °С. Друга — для заощадження готових страв в холодних умовах від -5 до +10°С. Третя — для різних цілей.
Холодильне обладнання: для кожного об'єкта своє
Залежно від типу об'єкта, його специфіки і кількості передбачуваних клієнтів обладнання може бути великих розмірів або компактне. Є варіанти для відкритого огляду всього, що перебувати всередині, або повністю закриті моделі. Якщо в кафе необхідно показати клієнту красиву випічку, пристрій може бути скляним з усіх боків. Якщо ж це їдальня і всі продукти на кухні, необхідності в прозорих стінках просто немає. Як то кажуть, кожному своє.
Різноманітність обладнання:
- Винні шафи — сучасна альтернатива темним підвалам. Усередині вино зберігається в темряві і прохолоді.
- Камери для шокового охолодження або заморожування — потужні пристрої для швидкої заморозки продуктів.
- Ларі — горизонтальні камери з кришками різного типу — прозорими або глухими. Такі агрегати відмінно працюють в умовах перепаду температур.
- Суші-кейси — для демонстрації і при цьому якісного заощадження суші.
- Льодогенератори — потрібні для створення льоду різного типу для коктейлів або спиртних напоїв.
- Холодильні/морозильні шафи — обладнання для зберігання різноманітних продуктів, а також для їх демонтраціі.
- Холодильні гірки, морозильні столи, барні пристрої — без такого обладнання сьогодні неможливо уявити жодне виробництво.
Як правильно обрати та купити холодильне обладнання для HoReCa
Продаж холодильного обладнання для маркетів, кафе та інших закладів — головне завдання команди Accord Group. У наших каталогах ви знайдете все, що необхідно і з кращими характеристиками.
- За способом установки:
- Настільний — наприклад, суші-кейси.
- Пристінний — встановлюється біля стіни, наприклад, холодильні шафи.
- Острівний — встановлюється незалежно від стіни, тому доступ є з усіх боків, наприклад холодильне обладнання лінії роздачі.
- За призначенням:
- Для звичайного зберігання продуктів, тобто морозильні камери, ларі з непрозорими кришками і так далі.
- Для демонстрації продукції — спеціальні вітрини з охолодженням або камери зі скляними дверима.
- За герметичністю:
- Закрите герметичними дверима.
- Відкрите, яке працює за рахунок вентилятора повітроохолоджувача.
- За розміщенням продуктів:
- Поличне (одно-, дво, трьох-ярусні).
- Контейнерне.
- За температурними режимами:
- Від -18 до -25°С — для заморожених продуктів.
- Від -13 до -18°С — для морозива.
- В межах 0 — для свіжої риби та м'яса.
- Від 4 до 10°С — для кондитерських виробів, фруктів, овочів.
- Від 14 до 16°С — для шоколадних товарів.
- Від 15 до -5°С — для вина.
Холодильне обладнання - Часті питання
- Вітрина холодильна настільна Atelier (6хGN1/4) А-VRX1400/330
- Вітрина холодильна настільна Atelier (7хGN1/4) А-VRX1500/330
- Вітрина холодильна настільна Atelier (10хGN1/4) А-VRX2000/330
- Направляючі для решітки + решітка з пластиковим покриттям GN1/1 для стола Atelier (комплект)
- Направляючі для решітки + решітка з пластиковим покриттям GN2/1 для шафи Atelier (комплект)
- Модуль з 2-ма ящиками для холодильного столу Atelier GN
- Модуль з 2-ма ящиками Atelier GN для холодильного столу з нижнім агрегатом