Все, що потрібно знати про грилі
Гриль для громадського харчування сьогодні є чи не найголовнішим обладнанням. Апетитні страви з скоринкою або характерним рифленим малюнком користуються величезним попитом, а приготувати їх можна тільки за допомогою такої конструкції. Добре, що сучасний ринок пропонує різні моделі по різній вартості і з різними опціями. Кращий вибір таких пропозицій ви знайдете на сайті Accord Group.
Типи грилів і їх особливості
Грилі бувають газові та електричні. Найпоширенішими і зручними в експлуатації є саме електричні моделі, які працюють за рахунок нагріву ТЕНів. Саме такі конструкції використовують в закладах HoReCa.
Також існують такі типи грилів:
- Для курей:
- шампурні — кури обертаються на шампурі, рівномірно обсмажуючи;
- карусельні — обертається сам барабан з тушками птиці;
- вертикальні працюють без будь-якого руху всередині пристрою. Готування відбувається за рахунок рівномірного нагрівання продукту, закріпленого на вертикальний «шампур».
- Роликові використовують для роботи з сосисками і рибними або м'ясними биточками. Продукти обсмажуються на постійно обертаючих роликах, між якими розташовані нагрівальні елементи.
- Лавова модель працює за рахунок розігріву лавових каменів, які характеризуються високою тепловіддачею. Використовують для теплової обробки овочів, м'яса та морепродуктів.
Також розрізняють безконтактний і контактний гриль. У першому випадку ми говоримо про саламандра-онструкції, в якій продукт нагрівається ТЕНами, розташованими над ним. У другому — про притискний агрегат, де страва проходить двостороннє обсмажування. Такі пристрої можуть мати рифлену, гладку або комбіновану жарочну поверхню.
Як обрати та купити професійний гриль правильно
Щоб правильно вибрати і купити професійні грилі для ресторанів, кафе, слід ознайомитися з їх ключовими характеристиками. І перше, на що радимо звертати увагу — матеріал, з якого зроблено пристрій. Поверхня повинна бути з чавуну, а корпус і всі інші деталі — з якісної нержавіючої сталі.
Також не забудьте про такі важливі нюанси як:
- Кількість жарочних пластин — для закладів з великою кількістю гостей краще, якщо їх буде дві або більше.
- Наявність функції терморегуляції — в таких грилях зручно готувати будь-який продукт. Ви зможете самостійно задати температуру і уникнути підгоряння.
- Наявність піддону для збору жиру — це спростить процес догляду за пристроєм.
- Зверніть увагу, чи є автоматичним регулювання верхньої жарильної поверхні. Це дозволить готувати рибу, м'ясо, оладки, яєчню, тости і інші блюда, незалежно від їх товщини.
Пропонуємо купити гриль за вигідними цінами в інтернет-магазині Accord Group. Ми здійснюємо доставку обладнання по всій Україні, в тому числі і по Києву.
Грилі - Часті питання
- Лава вулканічна Stalgast 3 кг 973999
- Гриль для барбекю Airhot BG-70
- Гриль Airhot RG-5
- Гриль роликовий із захисним екраном Airhot RG-5S
- Гриль роликовий із захисним екраном Airhot RG-7S
- Гриль роликовий для сосисок Airhot RG-7
- Гриль Airhot CG
- Гриль EWT Inox CGR11
- Гриль EWT Inox HDRG-E7-2
- Гриль контактний Airhot CGL