Як не допустити кишкову паличку і бактерії на свою кухню?
Здоров'я завжди виступає головним центром уваги. У сфері HoReCa також відповідально підходять до чистоти і безпеки. Наприклад, система НАССР стандартизує і контролює правила безпеки і гігієнічності на кухні. Для того, щоб зберігати посуд і, тим більше, джерело патогенних бактерій — яйця в чистоті, на професійних кухнях використовують стерилізатор.
Стерилізатор — це кухонне обладнання, яке дезінфікує поверхню різних столових приладів, посуду, мусатів та яєць. Наприклад, ви можете з легкістю попередити розмноження бактерій на кухонних ножах, на столових виделках, ложках.
Основні параметри стерилізатора
Це невеликий бокс з навісними або висувними дверцятами. Для його виробництва частіше використовують нержавіючу і хромовану сталь. Наприклад, у стерилізатора для ножів і яєць Stalgast корпус виготовлений з нержавіючої сталі, для попередження корозії та пошкоджень механічних. Також для додаткової чистоти, стійкості до перепадів температури і до вологи, решітки зроблені з хромованої сталі. Так, як він досить компактний, можна встановити і на поверхню столу. Для посилення стійкості кріплять до стіни.
Принцип дії
Всередину боксу поміщаєте посуд або кухонний інвентар, на екрані управління вибираєте необхідний час і вмикаєте. Поки ви займаєтеся важливими справами, стерилізатор самостійно ретельно обробляє кожен куточок посуду або інвентарю. На сьогодні існує 3 основних типи знезараження, за допомогою:
- вбудованих ламп з UV-випромінюванням;
- дезинфікуючого засобу;
- водяної гарячої пари.
Такі методи миттєво знищують з поверхні бактерії і кишкові палички. Вибираючи пристрій, орієнтуйтеся на місткість і потужність обладнання. наприклад:
- Потужність стерилізатора для ножів або яєць Stalgast становить 7,7 Вт. Одночасно в ньому можна обробити до 17 ножів довжиною 32 см або 30 курячих яєць.
- Потужність стерилізатора для ножів Airhot KS-10 становить 8 Вт та вміщує до 10 ножів.
Обробка в такому універсальному кухонному обладнанні може займати до 150 секунд, заощаджуючи ваш час і зберігаючи гігієнічність на кухні без додаткових зусиль.
На що звернути увагу при виборі?
Підбираючи стерилізатор зверніть увагу на параметри та налаштування, які впливають на досягнення бажаної мети. Купуючи обладнання для професійних кухонь з великим потоком гостей, упевніться:
- що його потужність зможе впоратися з вашими обсягами посуду;
- що тип знезараження підходить для вашого кухонного інвентарю, посуду, мусатів;
- уточніть період за який проходить повний процес стерилізації, для власної економії часу.
Для того, щоб підібрати правильне кухонне обладнання і досягати поставлених цілей, рекомендуємо скористатися нашим сайтом. В асортименті представлені недорогі моделі для різних обсягів інвентарю та посуду. Також можете самостійно детально ознайомитися з цінами, фотографіями і характеристиками товарів. Пропонуємо послуги з доставки по місту Києву й Україні.
Скористайтеся безкоштовною консультацією, для розвінчання всіх сумнівів. Наші менеджери дадуть відповідь на всі ваші запитання стосовно обладнання та виберуть певні моделі, які змогли б ефективно виконувати ваші завдання. Для отримання безкоштовної консультації телефонуйте за номером +38 (098) 33 777 88 або +38 (044) 33 777 88.