- 04 липня 2018
- Переглядів: 1561
Прості рекомендації для приготування автентичного американського барбекю, яке гарантовано справить враження на ваших гостей.
Вибирайте великі шматки м'яса
Шматки м'яса повинні бути великими & ndash; цілі ребра, свинна вирізка, грудинка. & nbsp;
Пам'ятайте: бажано, щоб м'ясо було кімнатної температури, перед його відправкою на гриль. Якщо м'ясо занадто холодне - воно може підгорати в процесі приготування або, ще гірше, залишиться частково сирим. & Nbsp; & Nbsp;
Використовуйте відповідні дрова
Краще паливо для барбекю & mdash; це дрова. Вони сприяють формуванню приємного смаку і аромату м'яса. З легкодоступних в Україні порід, краще використовувати деревину дуба або фруктових дерев (яблуні, вишні, персика та інших). & Nbsp;
Контролюйте температуру
Обов'язково стежте за температурою приготування барбекю. Використовуйте для цього зондський термометр. Для м'яса передбачені наступні температурні режими: 55 & deg; C (з кров'ю), 65 & deg; C (середньої прожарювання), 75 & deg; C (добре просмажене). & Nbsp;
Оскільки BBQ використовує непряме тепло, і м'ясо ніколи не знаходиться в безпосередньому контакті з джерелом тепла, важливо ефективно використовувати кришку барбекю для управління потоком повітря.
Маринуйте м'ясо
Маринад характеризується двома основними складовими & ndash; жиром і кислотою. Його склад варіюється в залежності від типу м'яса: з куркою добре поєднується з маринад з сильною кислотністю, наприклад, цитрусовий, а для свинини і яловичини ідеальні солодкі і кислі маринади. Маринування є вельми важливим процесом для шеф-кухаря (у кожного є свої власні варіації на смак). Також пам'ятайте, що перед початком підсмажування необхідно процідити м'ясо, щоб уникнути раптового займання.
Використовуйте спеціальні спеції для м'яса
Вони необхідні для зневоднення поверхні м'яса і, згодом, утворення смачної хрусткої скоринки. & Nbsp;
Використовуйте соуси
Одним з найбільш поширених соусів для барбекю є томатний і його різні варіації.
Користуйтеся хорошим обладнанням
Використовуйте для барбекю газовий гриль або працює на твердому паливі & ndash; деревному вугіллі або дровах. Газовий гриль готовий до використання протягом п'яти хвилин. При використанні деревного вугілля, гриль потрібно розпалити за 45 хвилин до приготування м'яса.
Також подбайте про якісні щипцях і рукавичках & ndash; ніколи не нехтуйте безпекою.