- 25 лютого 2021
- Переглядів: 670
У Міжнародний день млинця розповімо про кухонний інвентар за допомогою якого роблять ідеальні млинці на масляну — сковорідка для млинців. Звичайно, хист та знання кухаря є першочерговими, але ідеальне тісто може зіпсувати невдало підібрана сковорода.
Як вибрати сковорідку, яка стане улюбленою для смаження млинців?
5 важливих характеристик під час вибору пательні:
-
Матеріал.
Від цього параметру залежить як швидко втомиться рука кухаря під час смаження. Приготування млинців — це постійний процес з перевертанням, тому варто обирати сковорідки з легкого матеріалу, вага яких буде маловідчутною під час піднімання та перевертання сковороди.
-
Товщина дна.
Для приготування млинців вистачить тонкого дна, яке швидко та рівномірно нагрівається, тривалий час тримає стабільну температуру. Якщо після смаження на млинцях з'являються темні плями, це означає, що сковорідка нерівномірно розподіляє тепло та у цих частинах дна їжа готується швидше.
-
Покриття.
Рекомендується вибирати антипригарне покриття, адже на звичайному необхідно постійно додавати масло або олію, аби під час перевертання млинці не рвались та не прилипали. На тефлоновому ж можна смажити без додавання мастильних інгредієнтів, таким чином зменшувати фудкост десерту.
-
Бортики.
Для майстерного перевертання млинців у повітрі необхідно, аби сковорідка мала низькі та трохи скошені бортики. Високі стануть перешкодою для ковзання млинця по поверхні, роблячи процес перевертання більш складним.
-
Ручка.
Під час такого тривалого приготування млинців ручка сковорідки нагрівається, тому варто обирати пательні з термостійкими ручками, аби попередити опіки.
Наприклад, сковорідка для млинців від бренду Stalgast:
-
алюмінієва, з тришаровим тефлоновим покриттям, яка рівномірно розподіляє тепло, просмажуючи млинці до однотонного апетитного кольору;
-
ручка виготовлена з нержавіючої сталі та покрита епоксидною смолою, яка запобігає нагріванню та опікам;
-
тефлонове покриття стійке до подряпин.
Нагадаємо, що в 2021 році масляна святкується з 8 по 14 березня.