- 02 липня 2019
- Переглядів: 1431
Експлуатація столових приборів
У зв’язку з тим, що столові прибори у закладах громадського харчування використовуються дуже інтенсивно, важливо знати такі важливі аспекти:
Нержавіюча сталь, як і всі метали, схильна до подряпин. Пошкодження виникають при контакті приборів один з одним, або з іншими предметами. У зв'язку з цим рекомендується:
Основну загрозу для столових приборів із нержавіючої сталі під час миття становлять неефективне ополіскування і неправильне сушіння.
На етапі ополіскування прибори повинні бути повністю очищені від залишків їжі, а також від миючих та ополіскуючих засобів. Якщо після ополіскування на приборах будуть присутні залишки їжі, то під час сушіння вони можуть:
Занадто швидка сушка може призвести до виникнення плям, які важко видалити без повторного занурення столових приборів у воду. У випадку неретельного висушування, вода яка залишилася, може залишати сліди після закінчення сушіння.
Існують машини, які дозволяють автоматично висушувати столові прибори після миття в ній.
- Як уникнути виникнення подряпин на столових приборах?
- збирати столові прибори акуратно у спеціальний лоток, уникаючи ударів один з одним;
- готуючи прибори до миття у посудомийній машині, потрібно розмістити їх вертикально (в спеціально призначених для цього лотках). У вертикальному положенні менший ризик того, що під натиском води, прибори будуть вдарятися один з одним;
- перед тим як розміщувати столові прибори у вертикальні лотки, потрібно розділити їх окремо по типу (ножі,виделки, ложки, тощо) та розмістити верхньою частиною догори, щоб вода могла спокійно стікати після ополіскування.
- Як поводитися зі столовими приборами під час і після миття?
- залишити плями на столових приборах зі сталі 18/10;
- викликати корозію столових приборів.