- 09 червня 2021
- Переглядів: 862
Підбір посуду — важлива частина при створенні власної справи. Гості, які вперше відвідують ваш заклад, звертають увагу на такі важливі моменти:
-
зручна інфраструктура: дорога по якій можна дістатися, чи є паркування;
-
фасад закладу: акуратний вхід, чистота вікон та вивісок;
-
зручність та фотогенічність інтер'єру: меблі, ширина проходів, стан санвузлів і, звичайно, зовнішній вигляд посуду.
Після проходження всіх пунктів, відвідувач добирається до меню й готовий скуштувати шедевральні страви.
Перші пункти, які справляють враження на відвідувача, безумовно важливі, але фінальну крапку ставить подача й смак страви. Гості приходять смачно поїсти, відпочити від хаотичного зовнішнього світу та зробити фото. На успішне виконання всіх трьох бажань впливає й обраний посуд для закладу громадського харчування.
На що звернути увагу перед придбанням?
Кожне рішення має бути продуманим та прорахованим, щоб не зробити помилок. Витративши час на прорахунок, убезпечите себе від форс-мажорних обставин, незапланованих витрат грошей та часу.
На що варто звернути увагу перед покупкою:
-
Визначитися з концепцією нового закладу, будь то кафе, бар, ресторан. Посуд для сервірування столу повинен бути гармонійним з інтер'єром. Наприклад, в паб необов'язково купувати білі порцелянові тарілки з вензелями як в ресторані, а обійтися лаконічними. Ваше цілісне бачення приміщення допоможе швидше вибрати необхідні серії посуду без зайвої витрати часу й відповідати уявленням відвідувачів.
-
Визначитися з кількістю посадкових місць. Для ефективного функціонування закладу необхідно купити столових приладів, келихів та блюд трохи більше, ніж кількість місць в посадковому залі. Наприклад, для уникнення ситуації, коли персонал не встигає мити келихи, через великий потік гостей, а відвідувачам доводиться чекати трохи довше звичайного свій напій. Такі дрібниці впливають на настрій та лояльність гостей. Також не варто купувати всього та побільше, щоб куплені речі працювали на вас, а не припадали пилом на складі.
-
Орієнтуватися на меню. Поширений випадок: власник купує велику кількість посуду, не спираючись на реальні потреби, наприклад, ресторану. Пізніше такі елементи сервірування столу неефективні й не виконують свій функціонал, припадають пилом у віддалених ящиках кухні. Ці ж кошти в цей розтратний період можна було б витрачати на більш важливі речі, які підвищили б ефективність ресторану, лояльностей співробітників та гостей. Купуйте тільки необхідний посуд тут і зараз. Можливо ваша концепція меню зміниться, а складські залишки так і не будуть використані.
-
Вибрати перевіреного постачальника, за допомогою якого зможете досортувати посуд в будь-який момент. Наприклад, бій в закладах громадського харчування ніхто не скасовував. Щоб у вашому закладі не було розбіжності в тарілках, приладах, склянках, вибирайте перевірених та надійних постачальників, у яких в будь-який момент в наявності виявиться саме ваша серія келихів, тарілок або столових приладів. Купуючи елементи сервірування в сусідньому магазині, не можете бути впевнені в їхній якості та наявності через місяць або рік.
Посуд така ж витратна стаття, як і оренда приміщення, і ремонт, і кухонне обладнання та фонд оплати праці.
Куди звернутися за професійним посудом для HoReCa?
Вдале місце для покупки — спеціалізований магазин, який до того ж є офіційним представником перевірених брендів посуду. Наприклад, Accord Group є офіційним представником таких європейських брендів: Stoelzle, Lubiana, Stalgast, APS, iSi й багатьох інших. Прозорість партнерських відносин з постачальниками зайвий раз підтверджує надійність та безпеку покупки. Вам не доведеться залежати від нестабільного постачання, як в магазинах для побутових користувачів.
Вибираючи надійного постачальника, забезпечуєте собі спокій, а також економите час та гроші.