- 17 серпня 2021
- Переглядів: 2793
Кондитерські вироби вибирають очима. Внаслідок гарної викладки та місця зберігання можна збільшити продажі солодкого в кілька разів. Жінки та діти особливо люблять гарну яскраву їжу, яку хочеться з'їсти очима. Що ж потрібно знати перед тим, як купити кондитерську вітрину?
Розберемо основні параметри і характеристики, які впливають не тільки на продаж, але і на товарний вигляд, і на термін зберігання кондитерських виробів.
Типи кондитерських вітрин
Перший параметр стосується зовнішніх габаритів і доступної площі для установки обладнання — тип вітрини. Можемо виділити 2 основних типи:
-
Напольна. Відрізняється великою площею для викладки. Часто оснащується великою кількістю полиць для розміщення різних видів кондитерських виробів, які потребують різних умов зберігання. Можуть займати як велику площу закладу, так і бути компактними.
- Настільні. Встановлюються на барні стійки, стільниці та використовують як "вежу", щоб збільшити місце для викладки напольної вітрини. Такий варіант більш компактний.
У спеціалізованих кондитерських, кав'ярнях часто використовуються напольні кондитерські вітрини, які вміщають велику кількість апетитних і красивих виробів. Кожен виріб потребує окремого температурного режиму, тип кондиціонування й яскравого підсвічування.
Види конструкції вітрин:
- кондитерське обладнання з рівним склом;
- з вигнутим склом;
- холодильне обладнання у вигляді "куба" з симетричними пропорційними полицями;
- з полицями, які обертаються та склінням з усіх боків.
З вигнутим склом дозволяє збільшити градус огляду і часто має привабливий зовнішній вигляд. Також привертає увагу вітрини з полицями, які обертаються та які безпечно демонструє покупцям кондитерку з усіх боків.
При виборі потрібно відштовхуватися від власних потреб і можливостей: орієнтуватися не тільки на популярні варіанти, а й на площу приміщення, кількість продукції, відповідність інтер'єру та багато іншого.
Температурний режим для делікатної продукції
Готувати кондитерські вироби — непроста справа, як і дотримуватися їх подальше зберігання. Саме тому власники кондитерських, кав'ярень, пекарень педантично підходять до вибору вітрин і їх температурних режимів.
Так, як продукція досить делікатна і з обмеженим терміном придатності, існують основні правила зберігання:
- Для тістечок і тортів встановлюють +1 / +8°С.
- Для шоколаду, шоколадних цукерок і складаються з нього виробів дотримуються +10 / +15°С, при вологості в 50%.
- Бісквітні вироби з кремом та фруктами зберігаються при температурі +4°С.
- Для випічки без додаткових елементів декору, як крем, шоколад і фрукти, підійде кімнатна температура в +18°С.
Дотримуючись таких температурних режимів, ви зберігаєте зовнішній товарний вигляд і смак продукції. Також не варто забувати про спосіб охолодження. Сьогодні існує 2 основних типи:
-
Динамічне. Плюси даної моделі — рівномірний розподіл холоду і стабільна підтримка температури. З мінусів — відкриті, чи не загорнуті кондитерські вироби швидко обвітрюється, втрачаючи свій товарний вигляд і смакові якості.
-
Статична. Перевага цього типу — не завітрених кондитерські вироби, завдяки природній конвекції. До мінусів можна віднести нерівномірне поширення холоду по обладнанню, через що необхідно більш ретельно підійти до розкладки продукції.
Наприклад, для кремових десертів з фруктами краще вибрати вітрину зі статичним охолодженням. Випічку же можна зберігати в дерев'яних вітринах, в яких кімнатна температура і є шухлядки для збору крихт.
На роботу холодильного обладнання впливає і технічні вимоги. Для повноцінної і безперебійної роботи необхідно підтримувати в приміщення оптимальну температуру, яка становить +25°С, а вологість — приблизно 60%. Дотримуючись правил, продовжуєте термін служби холодильного обладнання, гарантуєте правильне зберігання випічки і скорочуєте кількість звернень в сервісну службу.
Додаткові опції і можливості
На блиск і апетитність кондитерських виробів впливає і підсвічування. Сьогодні існує тепле і холодне світло, світлодіодне підсвічування, лампочки, які зберігають температуру випічки і багато інших. Вітрини часто також обладнані освітлювальними елементами, які приваблюють покупців і дають можливість краще розглянути естетичний товар.
Якщо за характеристиками і габаритами вам підходить певний тип моделі, у якого тьмяне підсвічування або зовсім відсутнє, це не привід впадати у відчай і продовжувати пошуки. На щастя, сьогодні існують великий асортимент лампочок і стрічок освітлювальних, які з легкістю можна прикріпити до полиць і стінок вітрини. Таким чином поліпшити освітлення без зайвих витрат часу. Наприклад, відмінним варіантом може служити люмінесцентна лампа, яка добре освітлює, не нагрівається і економить електроенергію.
Не забувайте, що для повноцінної роботи холодильного обладнання потрібен вільний простір для вільної конвекції повітря. Це правило стосується і рівня завантаження вітрини. Також не перевантажуйте кондитеркою, щоб за допомогою циркуляції повітря рівномірно розподілялась температура.
До особливостей і додаткової комплектації можемо віднести вітрини, у яких:
- є спеціальні тримачі для пакетів, збірник крихт;
- ергономічний спосіб завантаження і вивантаження товару;
- дизайн;
- економне електроспоживання.
Перед покупкою важливо враховувати абсолютно всі фактори, починаючи від формату підприємства і асортименту кондитерських виробів до дизайну і вартості холодильного обладнання.
Як простіше підібрати кондитерську вітрину під ваш тип закладу?
Самостійно вибрати вітрину реально, але новачкам в цій сфері досить складно. Можна пропустити деталі, які істотно впливатимуть на товарний вигляд кондитерських виробів, на термін експлуатації холодильного обладнання, місткість за габаритами у вашому інтер'єрі і багато іншого.
Часто буває складно підібрати за відгуками і формами потрібну вітрину, адже те, що підходить комусь необов'язково ваш варіант. Саме тому пропонуємо звернутися до професійних постачальників, які врахують всі нюанси і заощадять ваш час і гроші. Наприклад, наша компанія зможе комплексно допомогти з вибором кондитерської вітрини: починаючи від габаритів і відповідності асортименту до ціни і підключення.
У нашому асортименті представлені різні моделі, які вже використовують успішні бізнеси. На сайті можете ознайомитись з такими брендами холодильних вітрин: Stalgast, Forcold, Cooleq, EWT Inox, Cold. Пропонуємо також безоплатну консультацію, на якій ви зможете отримати відповіді на всі запитання.
Для отримання консультації та замовлення телефонуйте за номером +38 (098) 33 777 88 або +38 (044) 33 777 88