- 18 березня 2021
- Переглядів: 2363
Кавова культура — окремий вид мистецтва. Після початку пандемії трохи рідше стали бачити у кав'ярнях окремі групи фрілансерів, гучних студентів та окремі компанії веселих друзів. Попри всі зміни, любов до кави залишається, а тому кав'ярні поступово адаптуються до нових реалій.
Нові кавові тенденції зароджувались у міжнародних соціальних мережах, за рахунок обміну досвідом між країнами:
-
Міжнародні кавові смаки
Dalgona Coffee — корейський тренд на збиту каву. Складається з 4 інгредієнтів: розчинна кава, молоко, цукор, вода.
Популярні і варіації Dalgona: Dalgona Boba Tea, Dalgona Affogato, Seasonal Dalgona та Ano Nuevo Horchata.
Кава по-турецьки — дуже мілко подрібнені кавові зерна, які розчиняються водою. Подають напій в об'ємі 70 мл. Сама кава концентрована, тому рекомендується розбавляти водою або кавувати разом з шоколадом, рахат-лукумом.
В'єтнамська кава. Більшість кавових зерен відноситься до сорту робуста, через що вміщують у собі подвійну порцію кофеїну та підвищений рівень кислинки. Аби пом'якшити характерні смакові нотки напою, готують каву з додаванням льоду, згущеного молока або яєчної пінки.
-
Корисні добавки для кави
Тенденція підтримання здоров'я залишається у центрі уваги. Нещодавно Гарвардська школа представила результати дослідів: кава знижує розвиток діабету II типу. Старі прихильники, які вважають каву некорисною, намагаються додавати у напій корисні добавки. Наприклад: куркуму, колагенові вершки, порошок лікувальних грибів та багато інших.
-
Домашній бариста
Гості кав'ярень намагаються знайти прості рецепти кави, які могли б приготувати самостійно вдома. Любителі кавових напоїв розділились на 2 табори:
- Обрали розчинну каву. Готують переважно такі напої, як Dalgona Coffee. Тому у 2021 році більшість виробників розчинної кави почне боротьбу за виготовлення більш органічного порошку.
- Обрали кавові машини. Для приготування кави використовують капсули. Головна задача виробника зробити екологічне пакування, яке у короткі строки перероблюватиметься, адже екологічність також все більше набирає популярності.
Кавові позиції у меню привертають все більше уваги відвідувачів та становляться причиною повернення знов за новою порцією.