- 24 травня 2023
- Переглядів: 1063
У сучасному світі, де соціальні мережі і фотографії їжі стали невід'ємною частиною нашого щоденного життя, важливість візуального аспекту красивої подачі у ресторані стала критично важливою. Тому запровадження нестандартної подачі страв і напоїв у келиху для води - це можливість здивувати ваших гостей, використовуючи креативні ідеї й естетичні рішення, які підкреслять вашу гастрономічну майстерність у незабутній емоційній подачі.
Один із варіантів створити неповторний досвід подачі - використати келихи для води, які можуть підкреслити вашу творчість і професіоналізм без зайвих витрат. Літо близько! Ось приклади нестандартних концепцій з введенням креативних елементів.
Почнемо з охолодження після вуличної спеки. Безалкогольний мохіто з лимоном та м'ятою, поданий в келиху з великим крижаним кубиком та гілочкою свіжої зелені освіжить навіть тих, кому нема 18).
Поки гості чекають приготування основних страв, їм можна запропонувати мініпорції різних видів сирів і оливок, подані в келишках на дерев'яній підставці зі шматочками хліба.
Далі створіть кулінарний шедевр зі знайомих інгредієнтів – крабовий салат, поданий у прозорому келиху з низькою ніжкою, де окремі шари крабового м'яса, овочів і соусу створять гармонію кольорів і смаків. Або запропонуйте мініатюрну версію квіткового салату з молодими листям, квітами та перепелиними яйцями, яку можна подати в глибокому келиху.
Слідкуючи за трендами, ми виявили, що Топ-продукт 2023 року - зелена гречка. Це новий погляд на знайому з дитинства кашу. Мінігречка зі смаженою куркою, овочами та соусом, подана в келиху з листям салату в якості прикраси, точно здивує вибагливих гостей.
У продовження теми “міні” пропонуємо ідею з мінітартарами із різних видів риби або м'яса. Їх можна подати в маленьких келихах, кожен з яких матиме унікальне поєднання смаків і ароматів.
Смачненьке на останок. Келих із низькою ніжкою підійде для подачі сорбету або морозива, з кількома шарами різних смаків і прикрашене свіжими фруктами та м'ятним листям. Подовжений келих продемонструє красиві шари маскарпоне, кави та карамелі легендарного Тірамісу.
Літо часто асоціюється з подорожами. Нотки екзотичних країн розкриє фруктовий смузі, сервірований у високому келиху, з додаванням кольорових пагонів свіжих фруктів і коктейльних зонтиків. Пам'ятайте, що маленькі деталі красивої подачі їжі створюють незабутні враження, які зберігаються у пам'яті гостей довгий час і стимулюють їх повернутися до вашого закладу знову і знову.
Почніть застосовувати нестандартну подачу страв на стіл у своєму ресторані вже сьогодні! Додайте свою нотку ексклюзивності. Не бійтеся експериментувати, поєднувати різні кольори, текстури та форми. Створіть свої неповторні моменти, які запам'ятаються гостям надовго і привертатимуть нових клієнтів.