- 22 січня 2020
- Переглядів: 11092
Заклади громадського харчування все частіше стикаються зі збуреннями від відвідувачів пов'язаними з температурним дотриманням готових страв. "Ледве тепле", "холодна", "теплий" – це топ фрази, від яких ресторан покривається хмарою сорому. Керуючому персоналу набридло брати на себе удар, шаблонно виправдовуватися, а потім з кислим обличчям відпрацьовувати зміну.
Звичайно, можна напружитися і знайти винуватця. Швидше за все, це офіціант, який забарився і заснув, або кухар з недостатнім рівнем професіоналізму. Але ці розбірки циклічні і не завжди якісно впливають на подальшу роботу персоналу.
Ресторатори та шефи почали серйозно замислюватися про цю проблему. І це виправдано: "Я горблюсь, душу вкладаю в страви, ночами експериментую, а на виході – обурення. Ну його до біса!" - розсерджений шеф-кухар обурюється власнику.
З'являється відразу два завдання для керівника: як заспокоїти шефа, щоб він не звільнився, і як забезпечити постійний обігрів готових страв, гарнірів, гарячих закусок. Виявляється, є єдине рішення для обох завдань – лампи для підігріву страв.
Що це таке і для чого використовується
Це універсальний інструмент для підтримки страв в гарячому стані за допомогою інфрачервоного випромінювання. Лампи для підігріву незамінні для ліній роздач готової їжі в ресторанах, кафе та інших закладах.
Монтуються лампи найчастіше безпосередньо над місцем роздачі страв, щоб інфрачервоні промені потрапляли на страву, нагріваючи її і підтримуючи певну температуру. Як правило, це 40-60 ° С. Відстань між стравою і лампою впливає на рівень прогріву, регулюється гнучким шнуром. Чимало важливою є потужність приладу.
За допомогою інфрачервоного випромінювання страви прогріваються рівномірно, не висихають і стерилізуються.
У загальних рисах, лампи для підігріву використовуються для:
- підтримки в теплому вигляді або розігріву страв (супи, випічка);
- підтримки в гарячому вигляді страв з тривалим часом готування (картопля, м'ясо);
- підтримки в теплому вигляді посуду для страв (тарілок, чашок, супових мисок);
- організації самообслуговування в відповідних закладах;
- демонстрації готових страв.
Конструкція лампи і як вона працює
Пристрій складається з:
- лампи
- плафона
- спіралеподібного шнура
Довжина кабелю регулюється від 60-70 см до 170-180 см. Нагрівальний елемент знаходиться під плафоном з нержавіючої сталі (іноді з алюмінію). Закруглена форма плафона вирішує завдання підігріву їжі округлої форми (піца, пироги, млинці).
Як згадано вище, температура підігріву їжі на столі може змінюватися. При виборі потужності апарату необхідно враховувати обсяги їжі, які будуть підігріватися. Наприклад, теплова лампа потужністю в 250 Вт справиться з 1 кг їжі.
Заміна та ремонт не становлять особливих труднощів. Лампочка знімається і змінюється на нову, новий плафон замовляється в аналогічному розмірі і кольорі, шнур перепоюється або змінюється фахівцем на новий.
Тримайте приготовані страви в теплі і готовими до вживання з лампами для підігріву страв Stalgast (Польща). Ці пристрої володіють відмінним виділенням тепла і ефективно зберігають їжу при правильній температурі подачі навіть в не пікові години. Якість збірки, матеріалів і ефективність роботи зупинять ваш погляд саме на бренд Stalgast.
Лампи бувають різними
Лампи для обігріву їжі бувають різних стилів і конфігурацій. Стилі з нерухомим кронштейном підтримують постійним простір між джерелом тепла і їжею, щоб запобігти його висиханню. Моделі з гнучким важелем дозволяють вам маневрувати на відстані між вашими продуктами і джерелом тепла.
Ви можете вибрати між настільними нагрівальними лампами для підігріву їжі, стрип-мармітами або автономними пристроями для задоволення потреб вашого бізнесу. Майте на увазі, що вибраний пристрій має надійно зберігати продукти в теплі, щоб спростити роботу в закладі.
- Лампи-стільниці – ці нагрівальні лампи для їжі є ідеальним вибором для будь-якої кухні ресторану або у формі шведського столу. Лампи з підігрівом стільниці збережуть ваші гарячі закуски, страви та десерти теплими за пару хвилин. Багато моделей дозволяють додавати кількість лампочок, щоб ви могли налаштувати, скільки тепла ви отримуєте від пристрою.
- Підвісні – ці пристрої бувають різних стилів і обробки; мають стельове кріплення і є відмінним способом показати привабливість готової їжі.
- Стрічкові теплові лампи – це дуже ефективний метод для збереження теплої їжі при видачі через віконце (наприклад, fast food). Ці підігрівачі будуть підтримувати ваші страви гарячими, поки кур'єр не доставить їх клієнту.