- 12 липня 2021
- Переглядів: 4138
Маринування та ферментація — це два методи консервування, які розкривають навіть найтонші смакові якості їжі.
Різниця між маринуванням та ферментацією полягає в тому, як вони набувають кислий смак. Мариновані продукти кислі, тому що вони просякнуті кислим розсолом, тоді як ферментовані продукти кислі через хімічної реакції між природним цукром та бактеріями.
Маринування — це метод зберігання продуктів в кислій рідині. Наприклад, у воді, оцті, солі та спеціях.
Приклад продуктів для маринування:
- овочі;
- фрукти;
- яйця;
- м'ясо;
- риба.
Ферментація — це процес хімічного розкладання живих організмів, що містяться в вуглеводах та глюкози (таких, як крохмаль або цукор), на спирт або кислоти. При ферментації їжі майже не міститься кисню.
Приклад типів ферментованих продуктів:
- кимчи;
- кефір;
- місо;
- квашена капуста.
Цікаво: поширений основний продукт — оцет, яким маринують продукти сам утворюється за допомогою ферментації, зброджування.
Кожен процес створює свій особливий смак одних і тих же продуктів. Додавайте в меню страви власного маринування та ферментування. Радуйте гостей новими смаками фірмових страв.