- 10 грудня 2021
- Переглядів: 2203
![Ресторанне обладнання Обладнання для ресторану](https://a-g.ua/image/catalog/news/10-12-2021/obor-01-min.png)
Вибір ресторанного обладнання — це питання, яке найчастіше здається складним для всіх власників перед відкриттям закладу. З чого почати в оснащенні професійної кухні та яке обладнання обрати першим?
Часто власники закладів можуть припуститися помилки у виборі та купити обладнання для ресторану, яке не використовуватиметься. Або навпаки: не придбати те, що буде дійсно потрібно.
Щоб уникнути цього, краще користуватися послугою проектування кухні від професіоналів.
Ресторане обладнання
Перелік необхідного обладнання індивідуальний для кожного закладу. Він залежить від різних факторів, наприклад:
- параметри кухонного приміщення;
- напрямок кухні закладу (італійська, французька, турецька тощо);
- склад меню;
- очікуване завантаження закладу, кількість посадкових місць у залі, які безпосередньо визначають обсяг робіт, які мають виконуватися.
На які характеристики обладнання звертати увагу?
Вибір обладнання для закладів громадського харчування залежить від його напряму та формату. Немає стандартного списку вимог щодо промислового кухонного обладнання. Але є загальні показники, на які варто звертати увагу при виборі будь-якого професійного кухонного обладнання.
-
Потужність
Професійні моделі повинні відрізнятися високою потужністю, щоб справлятися з обсягами роботи у закладі та мати можливість працювати без зупинки протягом тривалого часу.
-
Продуктивність
Від цього показника залежить продуктивність обладнання та те, наскільки воно зможе справлятися із завданнями вашого закладу.
-
Функціонал
Наявність основних функцій та додаткових можливостей значно спростить роботу шеф-кухарів та оптимізує процеси при приготуванні страв.
-
Габарити
Враховуйте параметри своєї кухні та габарити вибраного обладнання. Від цього залежить оптимізація робочих процесів і те, наскільки зручно шеф-кухарям працюватиме на цій кухні.
.
-
Матеріал
Якість матеріалу, з якого виготовлено обладнання, визначає його зносостійкість, термін експлуатації та зручність у догляді.
-
Бренд
Зважати на цей пункт варто для того, щоб розуміти, наскільки сумлінний виробник і чи гарантує він якість своєї продукції. Перед покупкою вивчайте відгуки та репутацію бренду обраного обладнання на ринку, щоб придбати якісний продукт.
Яке обладнання для ресторанів обрати першим?
Основою на професійній кухні ресторанів та кафе є пароконвектомат. Його функціонал дозволяє замінити кілька інших видів обладнання, що заощаджує бюджет на оснащення кухні та простір у приміщенні.
Після вибору пароконвектомату варто оббрати основне теплове та холодильне обладнання: плити, печі, холодильні шафи та столи тощо.
Потім потрібно обрати необхідне електромеханічне обладнання: м'ясорубки, блендер, сиротерки, соковижималки, овочерізки, залежно від напрямку вашої кухні та страв, які ви плануєте пропонувати у закладі.
Також до переліку обладнання для ресторанів та кафе входить посудомийне, пакувальне та інше допоміжне обладнання.
![Обладнання кухні закладу Професійне кухонне обладнання](https://a-g.ua/image/catalog/news/10-12-2021/restoran1.jpg)
Список обладнання для закладу
Існує безліч видів обладнання для ресторанів та кафе. Потрібне конкретно для вас можна визначити на основі запланованого меню та напрямку кухні.
Ми сформували основний список, який у більшості випадків потрібний усім закладам.
- Печі та пароконвектомати
- Пароконвектомати
- Печі конвекційні
- Печі подові
- Шафи розстійні
- Теплове обладнання
- Плити
- Коптильні
- Смажені поверхні
- Опціональне обладнання: макароноварки, марміти, рисоварки та ін.
- Холодильне обладнання
- Шафи морозильні
- Барні морозильники
- Столи холодильні
- Шафи шокової заморозки
- Вітрини холодильні
- Льодогенератори
- Барне обладнання
- Блендери
- Гранітори
- Соковижималки
- Льодокрошувачі
- Електромеханічне обладнання
- М'ясорубки
- Овочерізки
- Куттери
- Сиротерки
- Прес для піци.
Більше видів промислового обладнання дивіться тут.
Б/У чи нове обладнання для професійної кухні?
При облаштуванні професійної кухні власники задаються питанням: нове чи вживане обладнання краще купувати?
Важливо сказати, що вирішивши заощадити на обладнанні на початку потім доводиться вирішувати низку фінансових питань — починаючи від ремонту, і закінчуючи покупкою нового обладнання через кілька місяців роботи.
Тому для кухні ресторану найкраще вибирати нові агрегати. Так ви зможете бути впевнені у їх якості та заощадити на майбутньому обслуговуванні вибраних агрегатів. Професійне обладнання — це насамперед здатність працювати з великими обсягами продуктів, забезпечувати швидкість їх обробки та приготування, зручність у роботі шеф-кухаря, а також якість та смак готових страв.
![Обладнання для ресторану Ресторанне обладнання](https://a-g.ua/image/catalog/news/10-12-2021/restoran-4.jpg)
Вартість обладнання для ресторану
Діапазон цін на ресторанне обладнання є досить широким. Оскільки вартість залежить від виробника, функціоналу обраної моделі, матеріалу, додаткових можливостей агрегату та інших факторів. Ціни на ресторанне обладнання в асортименті Accord Group можна подивитися тут.
Обрати та купити обладнання для ресторану
Обрати та купити професійне обладнання в Україні та Києві можна в компанії Accord Group. Ми вже майже 13 років займаємось обладнанням закладів та об'єктів громадського харчування, тому знаємо, що потрібно придбати для професійної кухні. Щоб отримати безкоштовну консультацію щодо вибору обладнання для закладу, дзвоніть за вказаними номерами:
Производитель: Stalgast
Производитель: Piron