- 10 березня 2021
- Переглядів: 627
Холодильне обладнання є в кожному закладі харчування. Морозильні та холодильні шафи часто використовують на кухні, тому вони вимагають посиленої уваги в обслуговуванні від кухарів та барменів. Саме тому варто знати найпоширеніші проблеми холодильного обладнання та методи їх вирішення.
Розберемо поширені причини недостатнього охолодження холодильника:
1️⃣ Холодильне обладнання було встановлене нещодавно.
Зачекайте 24 години перед вмиканням. Зовнішні високі або низькі температури можуть негативно вплинути на обладнання та призвести до передчасної поломки, якщо вмикати холодильник одразу після встановлення. Необхідно дати час, аби процеси стабілізувались, а масло заповнилось у компресор.
2️⃣ Дверцята не закриваються щільно.
Перевірте справність герметичної прокладки на дверцятах на розриви. Такі малопомітні несправності знижують ефективність холодильника, за рахунок гіршого зберігання холодного повітря всередині.
3️⃣ Чи правильно встановлені полки у холодильнику?
Між полками та задньою частиною холодильника повинен бути проміжок. Якщо таке правило не виконується, є вірогідність, що холодне повітря всередині холодильника неправильно циркулює та недостатньо охолоджується.
4️⃣ Неправильне розташування холодильника на кухні.
Власникам необхідно завчасно піклуватися про розташування холодильного обладнання на кухні. Необхідно обирати місце, де:
-
на обладнання не буде потрапляти пряме сонячне проміння;
-
холодильна шафа не буде стояти поряд з тепловим обладнанням;
-
достатня кількість вільного місця для правильної циркуляції повітря, охолодження холодоагенту та для виходу теплого повітря.
Якщо залишилися питання — звертайтеся до нас за консультацією за номером +38 (098) 33 777 88 або в активний чат зліва екрану.