- 02 квітня 2020
- Переглядів: 911
Завдяки вакуумному пакуванню можна захистити різні харчові продукти та промислові товари від швидкого псування.
Безповітряний простір, який створюється, виключає розмноження шкідливих аеробних мікроорганізмів, та дозволяє збільшити термін придатності у кілька разів, зберігаючи смак і користь.
Відсутність повітря в вакуумному пакеті не лише забезпечує ідеальні умови зберігання, а дає ряд переваг:
- продовжує термін зберігання продуктів як у холодильнику, так і в морозильній камері, зберігаючи структуру, колір і корисні речовини;
- запобігає змішуванню запахів, протіканню, морозному «опіку» (через переморожування);
- зекономить місце в холодильнику та морозильній камері;
- є обов’язковою складовою приготування продуктів методом sous-vide (довготривале нагрівання за фіксованої температури).
При заморожуванні завакуумованних продуктів, не лише зберігаються смакові якості продукту, а й початкова вага, що особливо важливо для сфери HoReCa та інших закладів громадського харчування.
В процесі акуумування та відкачування повітря, плівка пакета «обліплюється» до продукту, набираючи його форму. В результаті упакована продукція стає компактною, та економить місце у кілька разів!
Порада: для вакуумування у сфері HoReCa та інших закладах громадського харчування, рекомендується використовувати професійні вакуумниі пакувальники.