- 11 липня 2018
- Переглядів: 1007
● Не використовуйте для миття ножів посудомийну машину. Нові потужні посудомийні машини можуть навіть деформувати сталь. Користуйтеся м'якою губкою або ганчіркою.
● Ножі для кісток не створені для розрізання кісток. Вони призначені для відокремлення від них м'яса. Також не варто намагатися розрізати ножем заморожену їжу, це може його пошкодити.
● Поверхня, на якій ви ріжете, також важлива, як і техніка нарізки. Доречніше використовувати дошки з деревини листяних порід або з пластику.
● Пам'ятайте різницю між хонінгуванням та заточенням ножів. Хонінгування не загострює, а вирівнює лезо. Регулярне хонінгування знижує необхідність загострення ножа, яке зменшує тривалість його життя.
● Нанесення масла на ніж із вуглецевої сталі допоможе запобігти окисленню або іржі. Але не використовуйте для цього рослини, такі як ріпак або оливкова олія. Підійде мінеральна олія або олія із насіння камелії.
● Зберігати ножі максимально сухими, навіть якщо вони виготовлені з нержавіючої сталі.