- 25 січня 2022
- Переглядів: 3924
Поверхні для смаження — це важлива складова необхідного теплового обладнання для професійної кухні. Це вигідна альтернатива сковородам, яку дедалі частіше використовують шеф-кухарі. І це абсолютно виправдано, тому що з поверхнями для смаження готувати і швидше, і зручніше.
Види професійних поверхонь для смаження
За типом поверхні є три основні групи:
- Гладка — підходить для приготування морепродуктів, риби, птиці, страв із яєць.
- Рифлена — використовується для страв з м'яса, риби, коли необхідно отримати соковите прожарювання і смачний малюнок. Наприклад, для біфштексів.
- Комбінована — найуніверсальніша платформа, яка поєднує переваги двох перших типів. Комбіновані поверхні для смаження найбільш популярні для кухні ресторану, оскільки більш універсальні та пристосовані для виконання різних завдань.
За типом джерела живлення поверхні для смаження бувають двох видів::
- Газові.
- Електричні.
У ресторанах та інших об'єктах харчування найчастіше використовуються електричні поверхні для смаження.
Як обрати поверхню для смаження?
Яку модель краще вибрати для вашого закладу, залежить від того, скільки гостей ви плануєте обслуговувати і які позиції в меню пропонувати.
Якщо різноманітне меню ресторану або кафе включає як страви з гратчастим відбитком, так і продукти, які можна готувати тільки на гладких поверхнях, найкраще підійде варіант з двома конфорками: гладкою і рифленою (тобто, комбінована жарочна поверхня).
Для закладів з великим потоком гостей краще вибрати настільну поверхню для смаження з ємністю для збору жиру об'ємом більше 1 літра, а для невеликих кафе або ресторанів можна вибрати більш економічний і компактний настільний варіант обладнання.
Для вашого майбутнього комфорту в роботі з агрегатом при виборі звертайте увагу на:
- потужність агрегату;
- напругу (220 В або 380 В);
- наявність бортиків;
- наявність жирозбірника;
- габарити гарячої поверхні;
- кількість зон нагріву;
- прогумовані ніжки, які перешкоджають ковзанню.
Які переваги поверхні для смаження і чим вона відрізняється від сковорідки?
Поверхня для смаження є чудовою альтернативою традиційній кухонній сковорідці. Які основні переваги та її відмінності від сковорідки:
- висока продуктивність;
- оптимізація робочого простору;
- більш висока швидкість приготування страв;
- безпека;
- універсальність.
Плюси електричної поверхні для смаження
Найбільш зносостійкими та зручними вважаються електричні гарячі поверхні з нержавіючої сталі. Агрегати, які працюють від електрики, мають безліч переваг:
- працюють від однофазної чи трифазної мережі;
- підходять для будь-яких закладів громадського харчування;
- не мають особливих вимог до вентиляції;
- з допомогою спеціального регулятора температура тримається потрібному рівні.
Плюси використання гарячої поверхні — це жарка з мінімальною кількістю жиру. Також з цим обладнанням можна готувати абсолютно різні страви: м'ясо, рибу, яйця, ще використовувати як поверхню для смаження бургерів або гриля.
Особливості конструкції та функціоналу промислових поверхонь для смаження:
- обладнання підключається до однофазної електромережі однофазного струму, що дозволяє використовувати його всюди;
- діапазон температурного режиму зазвичай від 50 до 300 градусів;
- агрегат може мати кілька зон нагріву;
- під жарковою платформою встановлено вбудований нагрівальний елемент; керування яким здійснюється за допомогою поворотної ручки терморегулятора;
- нагрівальні елементи, розташовані під робочою платформою, зазвичай розподілені в дві групи; кожна з них має індивідуальну ручку регулювання температури;
- з бокових сторін смажна поверхня обладнана захисними бортами, які служать зручною природною перешкодою при перевертанні продуктів і запобігають розтіканню жиру;
- в нижній частині конструкції розташовується знімний висувний піддон, який служить для збору жиру і дрібних залишків їжі.
Популярні моделі гарячих поверхонь
Одним з найпопулярніших виробників гарячих поверхонь, які вибирають для професійної кухні, є Stalgast. Порівняємо характеристики найпопулярніших моделей цього бренду.
Поверхня для смаження Stalgast 9730200 рифлена
Електрична рифлена поверхня смаження. Має сучасний дизайн та ергономічні ручки. Для зручності — фронтальні панелі з лазерним гравіюванням. Індикатори роботи та потужності. Конструкція агрегату виготовлена з нержавіючої сталі. Діапазон температур до 300°C.
Дренажний отвір для відходів та жирів з контейнером. Підняті бічні та задня стінки. Може встановлюватись на відкритій базі або на базі з дверима.
Тип підключення | Електрика |
Тип установки |
Настільна |
Тип поверхні |
Рифлена |
Матеріал робочої поверхні |
Нержавіюча сталь |
Максимальна температура |
300°C |
Напруга |
380 В |
Потужність |
4 кВт |
Розміри |
400x700x250 мм |
Вага |
45 кг |
Поверхня для смаження Stalgast 9730100 гладка
Гладка настільна поверхня для смаження з нержавіючої сталі. Обладнана індикаторами, які оптимізують контроль за процесом приготування, сигналізуючи введення апарату в роботу та нагрівання до певної температури. Гумові ніжки перешкоджають ковзанню та міцно утримують апарат на поверхні. Швидко нагрівається, компактна та ергономічна у використанні.
Тип підключення | Електрика |
Тип установки |
Настільна |
Тип поверхні |
Гладка |
Матеріал робочої поверхні |
Нержавіюча сталь |
Максимальна температура |
300°C |
Напруга |
380 В |
Потужність |
4 кВт |
Розміри |
400x700x250 мм |
Вага |
45 кг |
Обрати поверхню для смаження
Обрати професійну поверхню для смаження в Україні і в Києві можна в компанії Accord Group. Ми є офіційними постачальниками бренду Stalgast та інших європейських виробників гарячих поверхонь в Україні.
Для отримання безкоштовної консультації щодо вибору обладнання, зв'яжіться з нашими менеджерами за номерами: