- 09 квітня 2021
- Переглядів: 1636
Прохолодне пиво у літні дні ніхто не скасовував.
Головне завдання бармена та менеджера — естетична презентація, яка б викликала апетит. Така задача залежить і від головних інгредієнтів пива, як солод, ячмінь, хміль, пшениця, так і від склянки у якій подають.
Типи популярних келихів для подачі пива:
-
Пінта.
Найбільш поширена форма келиха для подачі хмільних напоїв. Має циліндричну форму: вузьке дно розширюється до верху. Легко мити та є універсальною склянкою, у якій подають більшість сортів пива. Популярний об'єм: 470-560 мл.
- Келих у формі тюльпана або цибулинки, частіше на ніжці.
У склянці подають сорти пива зі складним смаком, часто темне. Воно має більш щільну та важку пінку, тому його вживають дещо повільніше. Через насиченість кольору та ароматів, використовують завужений до верху келих аби зберігати естетичність та аромат протягом усього процесу.
-
Пивні кружки.
Такий вид склянки додає особливої атмосфери, історичного настрою. Подають у такій ємності часто легкі сорти пива, наприклад, ель та лагер. Оскільки не треба зосереджуватись на збереженні занижених запахів та ароматів, скляні форми можуть бути більш простими, відкритими та циліндричними. Зазвичай, це міцний келих, який має великий об'єм та широку верхню частину для значних ковтків.
-
Келих Пілснер.
У такій склянці подають пиво з низьким або середнім вмістом алкоголю, яке освіжає та тамує спрагу. Келих Пілснера ідеально підходить для демонстрації золотавого кольору, карбонізованість напою та повітряності “пінної шапки”. Широке горло склянки дозволяє робити великі ковтки.
Важливо враховувати і практичність келихів, адже знежирювати та обробляти келихи потрібно часто та ретельно. Обирайте стійке скло, яке витримує сотні циклів миття, перепади температур та попереджає сколи. Наприклад, як у виробників високоякісного скла: Stoelzle, Arcoroc, Pasabahce.
Ознайомитись з асортиментом та помірними цінами можна у нас на сайті.