- 16 лютого 2021
- Переглядів: 6016
Під час вибору покупці орієнтуються на стійкість ножа до пошкоджень і на здатність чинити опір проникненню в нього іншого тіла, у нашому випадку — інгредієнтів. Класичний спосіб вимірювання твердості ножа — шкала Роквелла.
Випробування з вимірюванням проводяться шляхом вдавлювання в лезо металевої або алмазної кульки. Одиниці виміру умовні, які позначаються як HRC або RC. Діапазон вимірювання варіюється від 20 до 67 HRC. Найвища відмітка в 67 одиниць свідчить, що ніж твердий, але легко кришиться — крихкий. Показник твердості менше ніж 50 HRC має м'яке лезо, через що швидко втрачає гостроту і вимагає частої заточки.
Часто недобросовісні продавці завищують значення твердості ножа за шкалою Роквелла, щоб продемонструвати надзвичайні властивості кухонного інвентарю. Такі значення позитивно дивують, але часто ніхто не згадує про одночасну крихкість сталі. Ріжуча кромка може розкришитися, стати зазубренною. Оптимальний діапазон твердості для кухонних ножів складає від 52 до 58 HRC.
Ножі бренду Stalgast мають твердість в діапазоні 52-56 HRC, гарантуючи міцність, попереджають крихкість під час використання. Ножі Stalgast мають оптимальний рівень твердості, підтверджуючи це хімічним складом сталі: кількість легованих елементів у формулі леза.
Також при виборі ножа важливий кут заточування і геометрія клинка, так, як вони впливають на швидкість і простоту заточування леза. Компанія виробляє клиноподібну форму ножа, який може заточити користувач з будь-яким рівнем сили.
Ніж — основний кухонний інвентар для кухаря, при виборі якого варто звернути увагу на безліч параметрів та характеристик.
Вибираймо ідеальні ножі разом.