Кондитерські лопатки та палетки: особливості та застосування
Кондитерські лопатки мають досить широку сферу застосування, також вони бувають різних видів. З їх допомогою можна змішувати продукти для крему, потім наносити його на торт і рівномірно розподіляти по стінках, паралельно вирівнюючи. Лопатка для кондитера потрібна і для того, щоб розкладати порції торта по тарілках. А тому купити цей пристрій варто всім, хто любить готувати десерти.
Що таке кондитерська палетка?
Кондитерська палетка або лопатка - це інструмент, який має бути в арсеналі кожного кондитера та людини, яка просто любить пекти різні десерти. Бувають вони різних видів, а тому сфера застосування у лопаток і палеток може бути різною.
Навіщо потрібна кондитерська лопатка?
Лопатка кондитерська має таку сферу застосування:
- часто для торта потрібно варити конфітюр чи навіть крем. Щоб нічого не пригоріло і не пристало на дно посуду, необхідно ретельно перемішувати інгредієнти. Зручно це робити спеціальною лопаткою;
- зручно лопаткою змішувати інгредієнти для джемів, ганашей, топити шоколад;
- перекласти крем із миски в кондитерський мішок теж зручніше саме за допомогою лопатки – у вас нічого не впаде. Крім того, ви швидше впораєтеся з роботою, ніж якби ви все робили звичайною ложкою;
- намазувати крем на коржі також можна за допомогою лопатки. Але кондитерська палетка тут ефективніша - вона пряма, плоска, можна відразу ж вирівнювати крем по поверхні та по краях.
Але багато господинь звикли використовувати лопатки при приготуванні млинців, оладок, коли потрібно їх підчепити й перевернути.
Лопатки кондитерські - це універсальні пристрої, які повинні бути обов'язково на кухні будь-якої господині. Але якщо ви професійний кондитер, без них вам взагалі не обійтися - будь-які процеси можна виконувати швидше та якісніше.
Лопатки кондитерські – види та особливості
Лопатки поділяються на такі види за типом матеріалу, з якого вони і виготовляються:
- силіконові. М'які та зручні, прослужать дуже довго. Ними можна перемішувати гарячі продукти, а також зручно перекладати крем з одного посуду до іншого - можна зібрати буквально все зі стінок посудини;
- пластикові. Такі ж міцні та зручні, але при цьому не такі м'які. Можна готувати млинці, оладки. Невеликі пристрої використовуються для накладання крему на коржі, а також для вирівнювання торта кремом.
Кондитерська палетка найчастіше використовується для перекладання порцій торта зі страви на тарілки. Також з їхньою допомогою зручно вирівнювати краї торта, причому як круглого, так і квадратного. Бувають прямі або вигнуті для різних цілей. Так, прямими можна робити різні візерунки по крему, а вигнуті підходять до роботи з великими обсягами крему великих площах - можна його швидко розподілити рівномірним шаром.
Палетка для торта та лопатка – це обов'язкові атрибути будь-якого кондитера. Причому важливо мати кілька різних розмірів, форм. У результаті всі процеси проходитимуть швидше, ви зможете втілювати в життя будь-які ідеї, а ці предмети вам допомагатимуть довгі роки.
Де можна купити лопатку для кондитера?
У нашому інтернет-магазині ви можете замовити оптом та в роздріб кондитерські палетки та лопатки за доступними цінами. Достатньо вибрати необхідний товар, додати до кошика та оформити замовлення. Доставку по Києву можна замовити кур'єром або забрати все з нашого складу. Україною ми доставляємо компаніями-перевізниками.
Лопатки - Часті питання
- Лопатка кондитерська з уступом 20х90 мм Martellato 50SPANG09
- Лопатка кондитерська силіконова Empire 0059
- Лопатка кондитерська 350 мм Martellato SCM35
- Лопатка кондитерська 400 мм Martellato SCM40
- Лопатка кондитерська 350 мм Martellato 50GO350
- Лопатка кондитерская 275 мм Martellato 50GO275
- Лопатка кондитерська 300 мм Martellato SCM30
- Лопатка кондитерська 29х200 мм Martellato 50SPA20
- Лопатка кондитерська 300 мм Martellato 50GO300
- Лопатка кондитерська з уступом 29х160 мм Martellato 50SPANG16
- Лопатка кондитерська силіконова Empire 0059
- Лопатка кондитерська 300 мм Martellato SCM30
- Лопатка кондитерська 350 мм Martellato SCM35
- Лопатка кондитерська 400 мм Martellato SCM40
- Лопатка кондитерська пряма 300 мм Martellato 50SL300B
- Лопатка кондитерська пряма 370 мм Martellato 50SL370B
- Лопатка кондитерська з уступом 150 мм Martellato 50SA150B
- Лопатка кондитерська з уступом 250 мм Martellato 50SA250B
- Лопатка кондитерская 275 мм Martellato 50GO275
- Лопатка кондитерська з уступом 20х90 мм Martellato 50SPANG09