Кутер: переваги обладнання і принцип роботи
Добре, коли на кухні є універсальний помічник такий як кутер. Це той пристрій, що подрібнює найрізноманітніші продукти. Тобто може легко замінити відразу три види техніки: м'ясорубку, блендер і міксер. Також воно має багато переваг перед цими приладами.
Можливості професійного кутера
Коли говорять про кутер, його часто називають кухонним процесором. І не дарма. Він і справді може виконувати найрізноманітнішу роботу. Що під силу цьому обладнанню?
- Приготування м'яса — це, мабуть, одна з найбільш важливих для кутера функцій.
- Подрібнення — пристрій дозволяє отримати різний результат залежно від часу роботи. Чим довше процес, тим дрібніше шматки. Таким чином за допомогою кутера можна отримати великі шматочки для фірмових страв, ідеальний фарш, а також суміш для сосисок, суфле, паштетів.
- Підготовка інгредієнтів для ковбасних виробів — тут кутер незамінний. Він ідеально змішує різні види сировини і дозволяє домогтися рубаних шматочків різного розміру.
- Приготування гарнірів і супів. Аджика, соуси, крем-супи, омлети — цей кухонний процесор легко впоратися з такими завданнями.
- Допомога в кондитерській сфері. По-перше, цей пристрій може змуішувати будь-яке тісто. По-друге, воно підходить для нарізання горіхів, фруктів, кураги, цукатів і т. д. Також в апараті можна готувати глазур і інші емульсії.
Чи не під силу агрегату хіба що готування картопляного пюре — продукт виходить схожим на клей.
Професійний кутер: види і особливості
В Україні в продажу можна купити кутер різного виду. Їх розрізняють за кількома критеріями і параметрами.
По виду чаші:
- Горизонтальні — найзручніші для готування м'ясних продуктів.
- Вертикальні.
За способом переробки промислові кутери бувають:
- Відкриті або класичні.
- Вакуумні — дозволяють максимально зберегти корисність і смак інгредієнтів.
- Охолоджуючі — під час роботи попереджають нагрівання продуктів за рахунок наявності системи охолодження.
- Варильні — найчастіше використовуються на підприємствах, які виготовляють такі продукти як сосиски і паштети.
По конструкції ріжучих ножів:
- Гладкі — для горіхів і овочів.
- Крупнозубчасті — для заморожених продуктів і замісу тіста.
- Дрібнозубчасті — для зелені та ягід.
Також кожен пристрій відрізняється за ключовими характеристиками:
- За потужністю.
- За ємністю чаші: невеликі (до 30 літрів) і великі (понад 100 літрів).
- По масі: залежить від матеріалу корпусу.
- За продуктивністю: залежить від кількості ножів і швидкості їх роботи. Багато моделей пропонують кілька режимів швидкостей, відкриваючи більше можливостей для кухаря або кондитера.
Ще одна важлива характеристика — кількість завантажувальних отворів. Воно може бути одне, або їх може бути два різного діаметру.
Поради щодо вибору кутера
Якому кутеру віддати перевагу? Щоб не помилитися, прислухайтеся до порад професіоналів. Також звертайте увагу на фінансову сторону питання. Не варто шукати найдешевший варіант. На техніці не можна занадто економити. Ціни на кутери залежать від брендовості моделі і від її функціональності.
Кращі виробники надійних кутерів
Купити кутер в Києві можна в нашому інтернет-магазині Accord Group. У каталогах ви знайдете таке обладнання від компаній з надійною репутацією:
- Fimar — компанія з Італії, хороша відома в колі професіоналів HoReCa. Устаткування бренду користується попитом в різних країнах світу і ніколи не підводить за якістю. Пристрої для подрібнення бренду бувають ємністю від 3 до 8 л з різною потужністю. Також торгова марка пропонує широкий вибір додаткових аксесуарів: ножів, вакуумних насадок, дозаторів.
- Robot Coupe — французька компанія, в спеціалізації якої кутер — це одне з головних напрямків. В асортименті фірми два десятка різних моделей пристрою з асинхронними вентильованими двигунами і з прямим приводом. Також є пропозиції з опцією акуратного перемішування продукту зворотним рухом ножів. Максимальні обсяги діжі — 60 л.
- Sirman — італійська торгова марка, яка пропонує чотири лінійки кухонних процесорів настільного і підлогового типу для закладів громадського харчування і не тільки. Максимальна місткість виробів — 14,5 л. Є можливість використовувати різні леза: з отворами, зубчасті, для замішування тіста і інші. Також конструкція передбачає надійний захист продуктів від нагрівання.
- Airhot — популярні та недорогі кутери для HoReCa.
Зверніться до наших менеджерів. Вони допоможуть вам зробити правильний вибір.
- Визначтеся яке обладнання буде найзручнішим: настільне або напольне. Для щоденного готування понад 50 раціонів краще брати напольний варіант.
- Зверніть увагу на кількість доступних швидкостей. Є моделі, які пропонують кілька режимів, а також додатковий режим пульсації. Він дозволяє плавно змінювати швидкість роботи машини.
- Віддавайте перевагу кутеру від надійних виробників з хорошою репутацією. Такі моделі будуть служити довго і безпроблемно.
Що таке бліксер і як купити бліксер Robot Coupe
Бліксери розробила і запатентувала французька компанія Robot Coupe. Бліксери — комбінація блендера і міксера, відмінно підходить для професійної кухні. За допомогою бліксера можна готувати рідкі, напіврідкі і пюреобразні страви з сирих або варених продуктів.
Переваги бліксера:
- Ефективність. Велика місткість для рідини, кришка, скребок і герметична прокладка роблять бліксер особливо зручними для приготування будь-яких сумішей.
- Надійність. Система захисту кришки і гальмо двигуна призводять до зупинки апарату в момент відкриття чаші і гарантують повну безпеку використання.
- Чистота. Всі деталі, що перебувають у контакті з продуктами, легко розбираються і добре очищаються, суворо відповідаючи санітарно-гігієнічним нормам.