Виробник: La Monferrina
Продуктивність: 300 порц./год.
Країна-виробник: Італія
Потужність: 3.300 Вт
Розміри: 420x1000x490
Вага: 40 кг
329 130 грн.
Виробник: Fimar
Тип: Рисоварки
Разове завантаження: 4 кг
Об'єм: 8,2 л
Кількість порцій: 45-50 порцій
Матеріал корпусу: Нержавіюча сталь
Напруга: 220 В
Потужність: 2,5 кВт
Розміри: 480x410x548 мм
Вага: 14,5 кг
Країна-виробник: Італія
17 480 грн.
Виробник: Fimar
Тип: Рисоварки
Разове завантаження: 2 кг
Об'єм: 5,4 л
Кількість порцій: 25-30 порцій
Матеріал корпусу: Нержавіюча сталь
Напруга: 220 В
Потужність: 1,95 кВт
Розміри: 385x335x480 мм
Вага: 9 кг
Країна-виробник: Італія
11 730 грн.
Виробник: Fimar
Тип завантаження: Конвеєрний
Матеріал корпусу: Нержавіюча сталь
Напруга: 220 В
Потужність: 1,3 кВт
Розміри: 340x690x400 мм
Вага: 14 кг
Країна-виробник: Італія
29 900 грн.
Виробник: Fimar
Тип: Преси для гамбургерів
Діаметр ємності: 130 мм
Матеріал корпусу: Анодований алюміній
Матеріал ємності: Нержавіюча сталь
Розміри: 330х250х300 мм
Вага: 5,2 кг
Країна-виробник: Італія
8 510 грн.
Виробник: Fimar
Тип: Преси для гамбургерів
Діаметр ємності: 100 мм
Матеріал корпусу: Анодований алюміній
Матеріал ємності: Нержавіюча сталь
Розміри: 320х250х300 мм
Вага: 5,2 кг
Країна-виробник: Італія
8 188 грн.
Виробник: Stalgast
Тип: Супниці
Об'єм: 5,7 л
Температурний режим: +30..+95°С
Матеріал корпусу: Нержавіюча сталь
Напруга: 220 В
Потужність: 0,3 кВт
Розміри: 280х280х340 мм
Вага: 9 кг
Країна-виробник: Польща
5 106 грн.
Виробник: Beckers
Об'єм: 23 л
Гриль: Ні
Конвекція: Ні
Напруга: 220 В
Потужність: 1,1 кВт
Розміри: 508х305х420 мм
Вага: 13,6 кг
Країна-виробник: Італія
11 224 грн.
Виробник: La Monferrina
Продуктивність: 80 м/год
Потужність: 3.300 Вт
Розміри: 420x1000x490
Вага: 40 кг
311 420 грн.
Виробник: Stalgast
Тип: Грилі саламандра
Тип підключення: Електрика
Тип установки: Настільна
Температурний режим: +50..+300°С
Кількість зон нагріву: 2
Напруга: 220 В
Потужність: 2 кВт
Розміри: 640х320х300 мм
Вага: 15 кг
Країна-виробник: Польща
10 718 грн.
Виробник: Airhot
Тип: Рисоварки
Разове завантаження: 5,6 кг
Об'єм: 13 л
Кількість порцій: 25-35 порцій
Матеріал корпусу: Нержавіюча сталь
Напруга: 220 В
Потужність: 1,9 кВт
Розміри: 445х395х350 мм
Вага: 6,8 кг
Країна-виробник: Китай
5 704 грн.
Виробник: Stalgast
Тип: Грилі лавові
Тип підключення: Газ
Тип установки: Напольна
Температурний режим: +120..+300°С
Кількість зон нагріву: 1
Потужність: 13 кВт
Розміри: 800x700x850 мм
Вага: 96 кг
Країна-виробник: Польща
95 358 грн.
Виробник: Stalgast
Тип: Грилі лавові
Тип підключення: Газ
Тип установки: Напольна
Температурний режим: +120..+300°С
Кількість зон нагріву: 1
Потужність: 6,5 кВт
Розміри: 400x700x850 мм
Вага: 56 кг
Країна-виробник: Польща
79 488 грн.
Виробник: Stalgast
Тип: Грилі лавові
Тип підключення: Газ
Тип установки: Напольна
Температурний режим: +120..+300°С
Кількість зон нагріву: 1
Потужність: 6,5 кВт
Розміри: 400x700x850 мм
Вага: 56 кг
Країна-виробник: Польща
79 488 грн.
Виробник: Stalgast
Тип: Грилі лавові
Тип підключення: Газ
Тип установки: Напольна
Температурний режим: +120..+300°С
Кількість зон нагріву: 1
Потужність: 6,5 кВт
Розміри: 400x700x850 мм
Вага: 56 кг
Країна-виробник: Польща
81 742 грн.
Виробник: Stalgast
Тип: Грилі лавові
Тип підключення: Газ
Тип установки: Напольна
Температурний режим: +120..+300°С
Кількість зон нагріву: 1
Потужність: 13 кВт
Розміри: 800х700х850 мм
Вага: 96 кг
Країна-виробник: Польща
95 358 грн.
Виробник: Stalgast
Тип: Грилі лавові
Тип підключення: Газ
Тип установки: Напольна
Температурний режим: +120..+300°С
Кількість зон нагріву: 1
Потужність: 6,5 кВт
Розміри: 400х700х850 мм
Вага: 56 кг
Країна-виробник: Польща
81 742 грн.
Виробник: Stalgast
Об'єм: 25 л
Гриль: Ні
Конвекція: Ні
Напруга: 220 В
Потужність: 0,9 кВт
Розміри: 483х420х281 мм
Вага: 14 кг
Країна-виробник: Польща
9 890 грн.
Виробник: Stalgast
Об'єм: 30 л
Гриль: Ні
Конвекція: Ні
Напруга: 220 В
Потужність: 1,8 кВт
Розміри: 490х637х405 мм
Вага: 18 кг
Країна-виробник: Польща
30 534 грн.
Виробник: Bartscher
Тип: Рисоварки
Разове завантаження: 0,9 кг
Об'єм: 1,8 л
Кількість порцій: 2-10 порцій
Матеріал корпусу: Нержавіюча сталь
Напруга: 220 В
Потужність: 0,7 кВт
Розміри: 290x260x293 мм
Вага: 2,8 кг
Країна-виробник: Китай
3 220 грн.
Виробник: Bartscher
Тип: Рисоварки
Разове завантаження: 3 кг
Об'єм: 8 л
Кількість порцій: 25-40 порцій
Матеріал корпусу: Нержавіюча сталь
Напруга: 220 В
Потужність: 1,95 кВт
Розміри: 384x384x375 мм
Вага: 11 кг
Країна-виробник: Китай
14 352 грн.
Виробник: Bartscher
Тип: Рисоварки
Разове завантаження: 4 кг
Об'єм: 12 л
Кількість порцій: 40-55 порцій
Матеріал корпусу: Нержавіюча сталь
Напруга: 220 В
Потужність: 2,85 кВт
Розміри: 465x465x400 мм
Вага: 15,7 кг
Країна-виробник: Китай
23 184 грн.
Виробник: Airhot
Тип: Вафельниці
Кількість вафель: 1
Форма вафель: Круглі
Розмір вафель: 210х210 мм
Температурний режим: +50..+300°С
Матеріал робочої поверхні: Чавун з антипригарним покриттям
Напруга: 220 В
Потужність: 1,2 кВт
Розміри: 250x350x260 мм
Вага: 6,4 кг
Країна-виробник: Китай
5 842 грн.
Виробник: Airhot
Тип: Грилі роликові
Тип підключення: Електрика
Тип установки: Настільна
Температурний режим: +50...+250°С
Розмір робочої поверхні: 7 роликів
Напруга: 220 В
Потужність: 1,3 кВт
Розміри: 580x330x420 мм
Вага: 10 кг
Країна-виробник: Китай
5 336 грн.

Обладнання для фаст-фуду
Гуляючи вулицями будь-якого міста неможливо не помітити велику кількість закладів фаст-фуду. І хоч їх спрямування може відрізнятись, кожна людина час від часу куштує подібну їжу. Це обумовлено зручністю та швидкістю, що ми так цінуємо у динамічному темпі життя.
Для того, щоб гості отримали позитивне враження від відвідування вашого закладу, необхідно правильно обрати професійне обладнання для фаст-фуду, яке дозволяє організувати роботу кухні найефективніше. Кожен елемент грає роль, адже необхідно максимально пришвидшити усі процеси та оптимізувати роботу кухні.
Вимоги до обладнання для фаст-фуду
У сучасному світі розвиток технологій відбувається постійно. Обладнання для фаст-фуду та вуличної торгівлі не є виключенням. Серед вимог, що ставляться при виборі обладнання, варто виокремити декілька. Безперечно, техніка має бути зрозумілою та простою у використанні, щоб забезпечити працівникам ефективність роботи, в той час як автономність дозволить оптимізувати процеси. Надійність обладнання дозволить зекономити у довготривалій перспективі, а наявність сервісного обслуговування та легкість пошуку деталей спростять ремонт у разі необхідності. Не менш вагомим фактором є ціна, адже розподіл бюджету, а особливо початкових вкладень, є важливим для подальшої економічної стабільності та розвитку бізнесу у цілому.
Основні типи обладнання для фаст-фуду
Як ми згадували раніше, фаст-фуд індустрія охоплює різноманітні напрямки кулінарії, а відповідно й інвентар та обладнання для фаст-фуду, які потрібні у конкретному закладі, можуть відрізнятись. Втім, варто знати основні пропозиції на ринку, щоб переконатись, що на етапі планування враховані усі зони і процеси приготування їжі та напоїв. Маючи готове меню та розуміння, які саме процеси відіграватимуть ключову роль у приготуванні основних позицій, варто скласти детальний список та врахувати високі вимоги та стандарти для закладів харчування, власні побажання, кількість місця, складність процесів приготування, інші обмеження.
Серед основних позицій для кухонь закладів формату фаст-фуд можемо знайти:
- Апарати для фаст-фуду;
- Вітрини теплові;
- Вафельниці;
- Грилі;
- Апарати для шаурми;
- Мікрохвильові печі;
- Млинниці;
- Преси для гамбургерів;
- Апарати для корн- і хот-догів;
- Рисоварки;
- Супниці;
- Тостери;
- Фризери для морозива;
- Пересувні прилавки і візки.
Плюси покупки професійного обладнання для фаст-фуду
Заклади харчування часто обирають обладнання саме з-поміж професійних варіантів через низку їх переваг. Сучасні прилади мають безліч додаткових особливостей, що роблять їх використання легшим та ефективнішим. Наприклад, інтелектуальні системи управління дозволяють мінімізувати витрати та ризики, адже можуть контролювати температуру, стабільну роботу. А певний рівень автономії економить час працівників, до того ж функції фонового моніторингу роботи можуть попереджати про потенційні несправності.
Якщо ж ми говоримо про професійне обладнання для вуличної торгівлі, то тут наявні специфічні характеристики, пов’язані з мобільністю місця роботи. Відсутність постійного доступу до електромережі є одним з ключових викликів, що обмежує вибір обладнання, яке може працювати в таких умовах. Розмір та багатофункційність такого обладнання відіграють ще вагомішу роль, ніж в інших типах фаст-фуду, адже необхідно постійно переміщати його.
Типи фаст-фуд закладів та обладнання для них
Фаст-фуд — це велика індустрія, яка постійно розвивається. Різноманіття форматів закладів швидкого харчування вимагає індивідуального підходу до вибору обладнання. Розглянемо найпопулярніші варіанти, залежно від типу закладу фаст-фуду.
Фудтраки
Це мобільні заклади, що спеціалізуються на приготуванні їжі на ходу. Основною особливістю обладнання для фудтраків є його компактність та багатофункціональність. Для таких закладів необхідно обирати портативне обладнання для кухні, яке можна легко встановити в обмеженому просторі: компактні грилі, плити, фритюрниці, холодильники тощо.
Кафе швидкого харчування
Кафе швидкого харчування, як правило, мають невелику площу, тому тут важливо грамотно організувати простір. Та обрати правильне обладнання для кафе, що буде достатньо компактним, але й зможе задовольнити ширший вибір страв для клієнтів, в порівнянні з фудтраками, чи вуличним фаст-фудом. Це можуть бути кавомашини, сковорідки-гриль, пароконвектомати, холодильні вітрини та інше обладнання для забезпечення високої швидкості обслуговування клієнтів.
Фаст-фуд ресторани
Фаст-фуд ресторани надають більший асортимент страв і потребують серйознішого підходу до облаштування кухні. Для таких закладів необхідно професійне обладнання для ресторанів, яке дозволить готувати страви швидко і з дотриманням високих стандартів якості. Зможе витримувати перенавантаження під час пікових годин. Сюди відносяться промислові печі, великі фритюрниці, грилі, апарати для виготовлення гамбургерів та інше.
Вуличний фаст-фуд
Вуличні точки фаст-фуду спеціалізуються на приготуванні їжі на відкритому повітрі. Обладнання має бути простим, надійним та адаптованим до зовнішніх умов. Тут використовують мобільні жаровні, невеликі фритюрниці, переносні холодильники тощо.
Таким чином, кожен тип фаст-фуд закладу потребує специфічного набору обладнання. Важливо правильно підібрати обладнання відповідно до формату бізнесу, щоб забезпечити його ефективну роботу і відповідати потребам клієнтів.
Висновок
Фаст-фуд та вулична торгівля поширені по всьому світу. Основна вимога – робота закладів швидкого харчування має базуватись на поєднанні якості та швидкості, щоб задовільнити потреби своїх клієнтів. Залежно від типу закладу – фудтрак, кафе швидкого харчування, фаст-фуд ресторан чи вулична торгівля – обладнання для фаст-фуду варто обирати надійне, враховуючи співвідношення ціни та якості, а також наявну площу для його розміщення і необхідний функціонал, щоб забезпечити найвищу ефективність роботи кухні.
Поширені запитання
Скільки коштує обладнання для фаст-фуду?
Універсальної відповіді на це питання не існує, втім, якщо скласти чіткий перелік обладнання, необхідного для функціонування конкретного закладу фаст-фуду, можливо розрахувати загальний кошторис. Спираючись на наші дані, з урахуванням співвідношення ціни та якості, вартість одного девайсу у середньому складає 4-6 тис. грн.
Що потрібно для вуличної торгівлі їжею?
Необхідно врахувати особливі умови роботи такого формату, зокрема, відсутність постійного джерела енергії, що компенсується використанням автономних акумуляторів та генераторів, і при цьому обмежує вибір обладнання, яке може функціонувати у таких умовах. Меню варто сфокусувати на одному напрямку стріт фуду, це зробить роботу ефективнішою. Важливо дотримуватись усіх санітарних норм та мати ліцензії і дозволи.
Як підібрати обладнання для фаст-фуд закладу?
У першу чергу, для цього потрібно обрати напрям закладу та розробити меню. На основі цього складається перелік необхідного обладнання, при цьому варто врахувати ваш бюджет, площу кухні, технічні можливості приміщення. Щоб обрати з безлічі пропозицій одного виду товару на ринку, необхідно зважити такі фактори, як ціна, енергоефективність, легкість у використанні та обслуговуванні, мультифункційність приладів.