Для чого використовують стрейнер?
Стрейнер (він же фільтр) – професійний інструмент бармена, щоб відсівати великі частки фруктів і льоду, при переливанні коктейлю з шейкера в келих.
Види стрейнерів:
- Хавторн-стрейнер – найбільш популярна версія барного ситечка. Він являє собою металеву пластину в оточенні пружини.
- Файн-стрейнер – являє собою дрібне сито, чимось схоже на чайне. Його часто називають дабл-стрейнер за його більш ретельне очищення напою. Файн-стрейнер необхідний в приготуванні коктейлів, що подаються без трубочки.
- Джулеп-стрейнер – дуже нагадує кухонний інвентар для розмішування та приготування деяких страв і подібний на решето з ручкою. Його складно закріпити, тому потрібна якась вправність, щоб розташувати його під правильним кутом і не пропустити в келих з готовим напоєм зайві шматочки м'якоті і льоду.
Вибір стрейнера
Вибір барного інвентарю залежить не тільки від професіоналізму бармена і його переваг. Необхідно враховувати і коктейльне меню. Навіть якщо бармен користується європейським шейкером, файн-стрейнер може стати в нагоді. Він допомагає створювати більш однорідну консистенцію напою. В інтернет магазині Accord Group представлені Стрейнери виготовлені брендом APS (Німеччина) і Stalgast (Польща).