Чому самостійне копчення продуктів безпечніше?
Розвиток кухонного обладнання дозволяє сучасним побутовим і промисловим користувачам в найкоротші терміни готувати копчену їжу. За рахунок простоти використання і можливості самостійно контролювати якість приготування, багато користувачів купують міні-коптильні для домашнього користування, і для закладів сфери хореки. З таким обладнанням немає необхідності відвідувати супермаркети і перевіряти виробників на сумлінність, уникаючи фарбованих продуктів, замість копчених.
Коптильня — кухонне обладнання призначене для копчення і в'ялення м'яса, риби, ковбас, овочів. На професійних кухнях використовують як повноцінні у вигляді шаф, так і міні-коптильні у вигляді невеликого боксу з нержавіючої сталі. Для економії місця і ресурсів, заклади, які не спеціалізуються на стравах, які оброблені димом, купують маленьку версію цього обладнання.
Види коптилень
При виборі обладнання варто визначитися з бажаним кінцевим результатом після приготування. На даний момент існує два основних типи копчення: гаряче і холодне.
При використанні саморобних конструкцій процес може займати:
- Гаряче копчення при температурі 45-55°C до 6 годин.
- Холодне копчення при температурі 20-25°C до 3 діб.
На щастя, сучасні технології економлять на кухні сили та час, при цьому зберігають якість. Так, наприклад, коптильня Helia Smoker підтримує обидва типи приготування, а також служить для запікання м'ясних виробів і морепродуктів.
Процес приготування відбувається за рахунок розігрітого повітря. Такий спосіб дозволяє зберігати соковитість і корисні елементи продуктів, ніж при впливі інфрачервоного променя. Наприклад, для отримання лосося холодного копчення, в коптильні бренду Helia Smoker, знадобиться лише 90 хвилин, при цьому використовуючи температуру менше 20°C.
На що варто звернути увагу при покупці коптильні
При установці коптильні необхідно подбати про витяжну-вентиляційну систему, яка буде виводити залишки диму з приміщення. Так, саме устаткування герметичне, за рахунок чого попереджає випаровування вологи та вивітрювання диму, але, як будь-яка інша кухонна коптильня, потребує повноцінного кондиціювання та витяжної системи.
Також варто звернути увагу на обсяг печі, адже для промисловості, ресторанів і домашнього використання рекомендується різні обсяги обладнання. Заздалегідь продумавши цю характеристику перед покупкою користувачі збільшують корисну ефективність коптильні і економлять ресурси електроенергії.
Чому варто купити коптильню в Accord Group?
Наші менеджери знають, що таке ефективне і неефективне устаткування, і як вибрати правильне, під поставлені цілі. Працюємо в сфері HoReCa з 2009 року, тому рекомендуємо лише перевірене і якісне обладнання. На нашому сайті в асортименті представлені недорогі варіанти коптилень, які підійдуть як для професійних кухонь, так і для домашнього використання. Якщо з'явилися додаткові питання, обов'язково ставте їх нам за номером телефону: +38 (098) 33 777 88 або +38 (044) 33 777 88.