Вінчик для збивання: особливості та види
Вінчик – це незамінний кухонний атрибут, який обов'язково варто купити навіть власникам блендера чи міксера. Не завжди потрібно інтенсивно збивати інгредієнти для будь-якої страви та не завжди їх багато, щоб використати техніку.
Вінчик для збивання – це невеликий пристрій, за допомогою якого можна змішати різні продукти або збити їх деякою мірою. Його використовують не тільки професійні кухарі та кондитери, а й звичайні господині, які люблять випікати різні торти чи кекси. Але ручний вінчик можна використовувати для приготування різних страв, а не тільки десертів.
Що таке кухонний вінчик для збивання?
Кулінарний вінчик – це невеликий пристрій, який має ручку і насадку у вигляді пружини або пелюсток. З його допомогою можна перемішати інгредієнти рідкого тіста, збити крем, яйця, зробити кляр, мус, суп-пюре та багато іншого.
Щоб використати кухонний вінчик, потрібно взяти його за ручку, помістити в посуд з продуктами та почати інтенсивно збивати, не перестаючи, доки ви не отримаєте ідеальну консистенцію. Темп збивання можна як зменшувати, і збільшувати.
Переваги використання вінчиків для збивання
Ручний вінчик для збивання має ряд переваг:
- Ви можете заощадити час. Адже для того, щоб використовувати техніку, її потрібно дістати, під'єднати до мережі, а потім розібрати, помити. З вінчиком все набагато простіше. До того ж якщо збивати крем вилкою, піде набагато більше часу, ніж спеціальним кухонним пристроєм;
- Вінчик кухонний дозволяє змішувати або збивати продукти рівномірніше;
- Пристрій дуже легкий – його зручно тримати в руці, а тому навіть при тривалій роботі ви не втомитеся;
- У продажу є багато варіантів цих кухонних приладів. Є навіть механічний вінчик, яким зручніше користуватися.
При цьому ціна на вінчики більш ніж доступна. Вам досить відразу визначитися з тим, який варіант вам потрібен – м'який чи металевий, більший чи менший розмір.
Різновиди ручних вінчиків для кухні
Сьогодні у продажу є такі варіанти вінчиків за своєю формою:
- у вигляді пелюсток. Найпопулярніший і затребуваний варіант. Важливо вибирати якісний пристрій, щоб він прослужив довго. Чим пелюстки будуть більшими та товстішими, тим швидше і якісніше ви збиватимете інгредієнти для страв;
- у вигляді пружини. Вже не найпопулярніший варіант, але все ж таки він зустрічається. Такий самий зручний, але мити його певною мірою складніше;
- у вигляді спіралі. Сьогодні такі вінчики вже не використовуються – вони мало ефективні та підходять далеко не для всіх кулінарних робіт;
- у вигляді волоті з кульками на кінцях. Ідеально для тих, хто не хоче псувати металевий посуд, оскільки силіконові кульки та вони не залишають подряпин.
Є й комбіновані варіанти. Так, наприклад, пружина з пелюстками або пелюстки із кульками. Всі ці варіанти зручні, практичні, але кожна господиня вибирає лише те, що їй подобається та підходить.
Вінчик кулінарний може бути виготовлений з різних матеріалів, що теж важливо враховувати. Робоча частина може бути:
- пластикова. Підійде тільки для холодних страв і для легких рідин, тому що від гарячого може деформуватися, і якщо їм збивати густе тісто, він може не впоратися;
- силіконова. В основі йде металевий міцний дріт, який обтягується силіконом. Такий кондитерський вінчик не залишає подряпин, не видає гучних звуків під час роботи;
- сталева. Найміцніший і найнадійніший варіант, який прослужить дуже багато років. Важливо враховувати, що може дряпати посуд;
- нейлонова. Зверху також покривається силіконом. Зручний та практичний варіант на всі випадки життя.
Руків'я може бути також різним. Металеве - найдовговічніше і зручніше, тому що за ним легко доглядати. Дерев'яне вимагає ретельного просушування після миття. Силіконовий вінчик зручно тримати в руці - він не ковзатиме. Пластиковий = бюджетний варіант, але не менш зручний.
Вибір ручного віночка для збивання
Перед тим, як замовити віночок для тесту, потрібно знати, як правильно його вибрати:
- Ручка. Важливо, щоб вінчик легко поміщався в руці й не завдавав дискомфорту під час роботи;
- Матеріал. Вінчик повинен бути безпечним, тому що він безпосередньо контактує із харчовими продуктами;
- Кріплення. Якщо робоча частина буде погано прикріплена до ручки, вінчик довго не прослужить, тому на цю частину потрібно звертати увагу;
- Дизайн. Відіграє велику роль, коли на кухні є певна колірна гама і хочеться, щоби все поєднувалося і гармоніювало;
- Зносостійкість. Часто доводиться працювати з гарячими стравами або помішувати крем під час його приготування на плиті, а тому важливо, щоб вінчик був стійкий до високих температур. Це саме стосується і низьких температур.
Часто до вінчиків виробники роблять спеціальні підставки, що дуже зручно.
Доглядати за вінчиками дуже легко - досить ретельно їх промити під проточною водою або в посудомийній машинці, а потім добре просушити та зберігати в сухому місці до наступного використання.
Де можна купити кулінарний віночок?
Якщо вам потрібен якісний вінчик, ви можете купити цей кухонний пристрій у нашому магазині оптом або в роздріб. Можна зробити замовлення в один клік на нашому сайті або замовити у менеджера за номером +38 (098) 33 777 88. Як в інтернет-магазині, так і в телефонному режимі, наші менеджери проконсультують і підберуть девайс за вашим призначенням.
Вінчики - Часті питання
- Вінчик 300 мм 12-ти пелюстковий н/ж Stalgast 313301
- Вінчик 250 мм 12-ти пелюстковий н/ж Stalgast 313251
- Вінчик 400 мм 12-ти пелюстковий н/ж Stalgast 313401
- Вінчик жорсткий 300 мм н/ж Stalgast 313300
- Вінчик 250 мм з пластиковою ручкою Stalgast 313250
- Вінчик 350 мм з пластиковою ручкою Stalgast 313350
- Вінчик жорсткий 400 мм н/ж Stalgast 313400
- Вінчик жорсткий 500 мм н/ж Stalgast 313500
- Вінчик 450 мм з пластиковою ручкою Stalgast 313450
- Вінчик для збивання Atelier 12 пелюсток, L-300 мм 062300
- Вінчик для збивання Atelier 12 пелюсток, L-300 мм 062300
- Вінчик для збивання Atelier 12 пелюсток, L-350 мм 062350
- Вінчик для збивання 8 пелюсток Atelier L-350 мм 062351
- Вінчик для збивання 8 пелюсток Atelier L-300 мм 062301
- Вінчик для збивання Atelier 12 пелюсток, L-400 мм 062400
- Вінчик для збивання Atelier 12 пелюсток, L-450 мм 062350
- Вінчик для збивання 8 пелюсток Atelier L-400 мм 062401
- Вінчик для збивання 8 пелюсток Atelier L-450 мм 062451
- Вінчик жорсткий 300 мм н/ж Stalgast 313300
- Вінчик 300 мм 12-ти пелюстковий н/ж Stalgast 313301