Сервірування столу відіграє велику роль, оскільки це красиво, зручно і стильно. Є певні правила, в яких вказується що і чим потрібно їсти. Столове приладдя - це не тільки стандартні ложки, виделки і чайні ложечки. Є багато інших аксесуарів, які мають бути, якщо ви хочете дотримуватися всіх сервірувальних правил.
Застосування десертних виделок
Десертні виделки, як уже зрозуміло з назви, використовуються під час вживання солодкого пирога або тістечка, а також великого фрукта, який потрібно розрізати. Буває різних видів, оскільки використовується для різних десертів.
Зазвичай кладеться перед тарілкою зубцями вправо. Десертна виделка невелика, бо й десертна тарілка теж набагато менша за звичайну. До того ж десерти потрібно їсти невеликими порціями.
Види десертних виделок
Вилки для десерту бувають таких видів:
- фуршетна виделка для десерту, а саме випічки. Відрізняється тим, що лівий крайній зубець заточений і подовжений. Таким виробом зручно відрізати невеликі шматочки торта або пирога буквально у висячому положенні, тримаючи тарілку з десертом у руках;
- для фруктів. У такій виделці всього два зубці і вони досить гострі - ними зручно наколювати фрукти або ягоди, а тому для випічки вони не підходять. Якщо звичайні десертні виделки подаються до столу, де є і випічка, різні десерти, а також фрукти, то такі виделки виступають виключно як додатковий аксесуар.
Для сервірування столу варто замовити різні види десертних виделок на всі випадки життя. До того ж ціна на них доступна, а вибір дизайнів величезний - можна підібрати той, який найбільше до вподоби, або варіант, що пасуватиме до загальних столових приборів.
Відмінності десертних виделок від інших видів
Щоб не розгубитися і не потрапити в незручну ситуацію на важливому заході, потрібно розуміти, як визначати столові прибори та розуміти, для чого вони призначені. Це ж стосується і виделки для десертів.
Вилка десертна від усіх інших вирізняється коротшою довжиною і наявністю лише трьох зубців. Але є все ж вироби, у яких чотири зубці, але буває і всього два. Цікаво те, що дизайн таких столових приборів набагато різноманітніший і витіюватий.
Правила користування виделками для десерту
Десертну виделку заведено тримати в правій руці, але більшість десертів складно їсти, не використовуючи ніж. А тому разом їх потрібно використовувати точно так само, як і звичайні прилади, тобто ніж потрібно тримати в правій руці, а виделку - в лівій.
Винятком є такі десерти, як суфле, страви з м'якого сиру в креманках, фруктові салати з вершками, і багато іншого.
Десертні виделки ідеально підходять для десертів із листкового або пісочного тіста, яке кришиться, а тому їх не варто відкушувати - потрібно відрізати невеликі шматочки. Фрукти та великі ягоди теж потрібно розрізати на шматочки, які зручно їсти. А ось дрібні ягоди без кісточок не їдять виделкою.
Де можна вигідно купити десертні виделки?
Ви можете купити десертні виделки оптом чи вроздріб у нашому інтернет-магазині. Ми доставляємо товари по всій Україні зручними способами. У нас ви можете ознайомитися із зовнішнім виглядом товару за допомогою фото на сайті та замовити доставку в будь-яке місто України або забрати безплатним самовивозом у Києві.
Виделки десертні - Часті питання
- Вилка десертная Eternum Alaska
- Вилка десертная Eternum Aude
- Вилка десертная Eternum Sonate
- Вилка для торта Eternum Alaska
- Вилка для торта Eternum Anser
- Виделка десертна Atelier Siesta 0308
- Вилка для торта Eternum Baguette LM
- Виделка десертна Atelier Luna 0208
- Вилка для торта Eternum Aude
- Вилка десертная Eternum Anser
- Виделка десертна Atelier Luna 0208
- Вилка для торта Eternum Aude
- Вилка десертная Eternum Aude
- Виделка десертна Atelier Siesta 0308
- Вилка для торта Eternum Alaska
- Вилка для торта Eternum Sonate
- Вилка для торта Eternum Baguette LM
- Вилка десертная Eternum Alaska
- Вилка для торта Eternum Anser
- Вилка десертная Eternum Sonate