Шокова заморозка: технологія і необхідне обладнання
У ресторанах, кафе, піцеріях і інших подібних закладах найголовніше — це якість і смак пропонованих продуктів. Саме тому все частіше підприємці HoReCa вдаються до шокового заморожування м'яса, овочів, ягід, соків, морозива в спеціальному апараті. Такий спосіб дозволяє довше і безпечніше зберігати найрізноманітнішу продукцію, в тому числі напівфабрикати. В результаті гості отримують смачну і корисну їжу, а власники закладів – економічну вигоду. Вибрати і купити обладнання для шокової заморозки можна в нашому інтернет-магазині Accord Group.
«Плюси» шокової заморозки
Шокова заморозка — це дуже швидке охолодження будь-якої продукції під впливом холодного повітря і дуже низьких температур. Останнім часом така технологія стаэ все більш популярною, тому як відрізняється багатьма перевагами:
- Шокова заморозка в холодильнику дозволяє знизити собівартість продукції за рахунок зниження виробничої площі і скорочення виробничого персоналу.
- Такий спосіб зберігання гарантує збереження корисних речовин і смакових якостей м'яса, риби, овочів та ін. Оскільки будь-яка продукція різко охолоджується до 40 градусів нижче нуля, вона не піддається впливу шкідливих бактерій, не вимагає консервації і не «обростає» льодом.
- Термін зберігання виробів після агрегату такого типу довше, ніж в при звичайному способі заморозки.
- Продукція набагато менше втрачає свою масу, оскільки скорочується період випаровування рідини. Це вигідно економічно.
Також варто звернути увагу на часовий чинник. Якщо в звичайній морозилці процес охолодження буде займати до 3 годин, то в форсованому форматі час повної кристалізації складе не більше півгодини.
Професійні камери і шафи для шокової заморозки
Щоб переконатися в перевагах і вигоді технології шокової заморозки слід купити шафу шокової заморозки. Хороший вибір якісних і надійних моделей ви знайдете на нашому сайті Accord Group. У каталозі представлені пропозиції такого бренду як Lainox (Італія). Пропонуємо вашій увазі два типи такого обладнання:
- Морозильна камера — потужний пристрій, яким обладнають цехи і виробничі приміщення великих підприємств. Цей тип техніки є стаціонарним і вимагає багато місця для установки.
- Шафа шокової заморозки відрізняється меншою продуктивністю, і меншими габаритами, але при цьому також професійно виконує форсоване охолодження необхідних страв та інгредієнтів. Такі моделі популярні в закладах харчової промисловості, ресторанах, кафе. Вони можуть працювати в двох режимах: м'якому (для зберігання випічки, зелені) і інтенсивному (для великих обсягів продукції).
Ціна на камеру шокової заморозки в Україні залежить від потужності обладнання, його габаритів і брендовості продукції. Хороший асортимент такої техніки представлений на сторінках нашого сайту Accord Group. До того ж ми завжди готові допомогти вам порадою та гарантуємо оперативну доставку по Києву та по країні.
Шафи шокової заморозки - Часті питання
- Шафа шокового заморожування Lainox Neo NEOP051
- Шафа шокового заморожування Lainox Neo NEOG051
- Шафа шокового заморожування Lainox Neo NEOP081
- Шафа шокового заморожування Lainox Neo NEOG081
- Шафа шокового заморожування Lainox Neo NEOP121
- Шафа шокового заморожування Lainox Neo NEOG121
- Шафа шокового заморожування Lainox Neo NEOP161
- Шафа шокового заморожування Lainox Neo NEOG161