Пітчер або джаг для молока: важливі нюанси для вдалої покупки
Сьогодні приготування кавових напоїв з молоком вимагає не тільки знань технології, а й особливої майстерності. Нас розбестили милими малюнками в чашках, вміло зробленими бариста. А тому замовляючи в кафе або ресторані лате, ми вже на підсвідомому рівні чекаємо, що нам подадуть не просто каву, а красиву каву. А для його приготування необхідно купити молочник в Києві. Це саме той посуд, який допоможе досягти бажаного результату: м'якого смаку і ефектної подачі продукту.
Особливості пітчера
Пітчер для молока — це глечик, який використовують для його збивання. Тому що робити це в звичайній каструлі незручно, і бажаного результату досягти набагато важче. Чим цей посуд особливий?
- Він відрізняється формою. В ідеалі хороший молочник має трохи завужені догори стінки, чим нагадує конус. Така конструкція дозволяє легко домогтися бажаного — красивої і пухнастої піни.
- Важливе значення має також гострота носика. З його допомогою вдається робити красиві візерунки на каві. Також на нього часто спирають парове сопло для зручності роботи.
- Ще одна суттєва характеристика хорошого пітчера — товщина стінок. Чим вони тонше, тим легше відчути температуру рідини і вчасно зняти її з вогню. Але з іншого боку, чим товще стінки, тим більше часу до максимального нагрівання у вас буде для взбивання. Тут уже слід виходити з вашого досвіду в приготуванні капучіно.
До речі, для досягнення максимально смачного результату слід заливати в джаг жирне охолоджене до +4 градусів молоко. Наповнювати глечик рекомендується на третину або до половини, але не більше.
Вибираємо пітчер для молока правильно
І навіть це ще не все нюанси. Перш ніж придбати такий глечик, обов'язково визначтесь в наступних питаннях:
- Виріб з якого матеріалу вам необхідно. Найкраще, якщо це буде сталь. Вона відрізняється хорошою теплопровідністю, не псує смак продукту і довговічна. Також є вироби з тефлоновим покриттям. Їх рекомендують для домашньої експлуатації, оскільки при частому використанні покриття буде стиратися.
- Який обсяг вам потрібен, тобто скільки рідини за один раз ви будете змішувати в пітчер. Не варто брати найбільший варіант — якщо вам доведеться працювати з невеликими порціями, це буде незручно. Найменший глечик теж нелогічно – там можна приготувати порцію тільки для однієї людини. Загалом, пропонуються посудини з ємністю 350-1000 мл.
До речі, незважаючи на популярність моккачіно і лате, доступністю і різноманітністю пітчерів ринок України не вражає. Знайти такий глечик можна не скрізь. Але його завжди можна замовити в інтернет-магазині Accord Group за вигідною ціною.
Пітчери (молочники) - Часті питання
- Джаг (молочник) 350 мл Stalgast 372035
- Джаг (молочник) 600 мл Stalgast 372060
- Джаг (кувшин) для молока 350 мл APS 10334
- Джаг (кувшин) для молока 600 мл APS 10335
- Джаг (молочник) 1,5 л Stalgast 372150
- Джаг (кувшин) для молока 1,3 л APS 10331
- Молочник 50 мл APS 10318
- Молочник 90 мл APS 10319
- Джаг (молочник) 300 мл Empire 9438
- Джаг (молочник) 150 мл Stalgast 374010