- 21 грудня 2016
- Переглядів: 5439
Кулінарний сифон – це не тільки вершки для кави. У цьому рецепті ми розповімо як приготувати пікантний шоколадний мус з перцем чилі за допомогою професійного сифона.
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- 200 мл. вершків;
- 150 м шоколаду;
- 100 мл. молока;
- 20 р цукрової пудри;
- 1 щіпка меленого чилі.
Для приготування ми рекомендуємо використовувати кулінарний сифон iSi 0.5 л. Якщо ви використовуєте сифон на 0.25 л, використовуйте вдвічі менше інгредієнтів.
Що робимо далі:
- Треба розтопити шоколад на водяній бані.
- Додаємо всі інші інгредієнти в шоколад і перемішуємо.
- Заливаємо готову масу в колбу сифона. Бажано використовувати сито, для уникнення попадання дрібних частинок в сифон (наприклад, горіхи з шоколаду і т.д.).
- Заправляємо один балончик для вершків iSi Cream Charger і сильно вструшуємо.
- Охолоджуємо сифон з вмістом в холодильнику не менше 1 години.
- Прикрашаємо шоколадною стружкою і насолоджуємося пікантним десертом.