- 26 січня 2017
- Переглядів: 6393
За допомогою кулінарного сифона і мікрохвильової печі можна приготувати апетитний спонж кейк (бісквіт) всього за 40 секунд. Найголовніше, що він готується швидко і може бути як самодостатнім десертом, так і бути доповненням до вже існуючого.
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- 180 м шоколаду кувертюр
- 1 жовток
- 0,5 м солі
- 3 яйця
- 130 г цукрової пудри
- 5 г борошна
Для приготування спонж кейку ми рекомендуємо використовувати кулінарний сифон iSi 0.5 л. і балончики iSi Cream Charger.
Спосіб приготування
- Розтопити темний шоколад кувертюр за допомогою водяної бані або в мікрохвильовій печі. Дайте йому трохи охолонути.
- Змішайте яйця з цукровою пудрою і сіллю.
- Готову суміш змішайте з борошном і розтопленим шоколадом до отримання однорідної маси.
- Заливаємо готову масу в колбу сифона. Бажано використовувати сито, для уникнення попадання дрібних частинок в сифон (наприклад, горіхи з шоколаду і т.д.).
- Заправляємо один баллончик для сливок iSi Cream Charger і сильно вструшуємо.
Спосіб подачі
Змастіть вершковим маслом кілька чаш або склянок (можна використовувати одноразові пластикові стакани). Заповніть 1/3 склянки сумішшю з кулінарного сифона. Для початку спробуйте приготувати в мікрохвильовій печі одну порцію за 40 секунд при потужності потужність 850 Вт. За Вашим результатами ми зможете визначити чи треба коригувати потужність і час приготування для спонж кейк. Подавати можна як в чашах, так і окремо з іншим десертом.