- 18 травня 2017
- Переглядів: 14183
Сир Камамбер відноситься до сортів м'якого і жирного сиру. Виготовляється з коров'ячого молока. Зазвичай має колір від білого до світло-вершкового відтінку. Володіє дуже ніжним і трохи грибним смаком. Зовні камамбер покритий скоринкою, поверх якої зростає трохи пухнаста біла цвіль Penicillium Camemberti. Ця ж культура білої плісняви використовується і при виготовленні сиру Брі.
У цей рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати піну з сиру камамбер за допомогою кулінарного сифона. Час приготування займе близько 30 хвилин.
Інгредієнти
- 200 г сиру Камамбер з скоринкою.
- 200 г кулінарних вершків.
- 1 г білого перцю.
- 10 мл лимонного соку.
- 75 мл молока.
- 2 г солі.
- 3 пластинки листового желатину (3 пластинки дорівнює приблизно одній столовій ложці желатинового порошку).
Для приготування сирної піни ми рекомендуємо використовувати професійні сифони iSi. Перевагою яких є їх якість, так як виготовляються вони в Австрії за найвищими стандартами якості.
Спосіб приготування
- Замочіть 3 пластинки желатину в холодній воді.
- Розріжте камамбер на кубики. Ретельно нагрійте молоко і додайте сир Камамбер.
- Розтопіть сир і додайте розчинений желатин.
- Змішайте все з кулінарними вершками. Додайте за смаком свіжий лимонний сік, сіль і білий перець.
- Пропустіть суміш через воронку, безпосередньо, в кулінарний сифон об'ємом 0,5 л. Заправте один балончик iSi Cream Charger і інтенсивно струсіть. Охолоджувати сифон в холодильнику протягом 1-2 годин.
Спосіб сервіровки
Подача залежить від вашої фантазії. Можна подавати як на брускетту, грінках так і на листкових тістечках. Зверху добре поєднуватимуться кедрові горіхи.
Поради для приготування
- За бажанням, можна використовувати і інші види м'яких сирів замість Камамберу.
- При використанні сифона на 1 л – інгредієнти використовуйте в подвійній кількості. Для заправки сифона на 1 л використовуйте два балончика iSi Cream Charger. При використанні сифона 0,25 л – половину інгредієнтів і 1 балончик.