- 22 липня 2016
- Переглядів: 3151
Ви, швидше за все, вже стикалися в закладах з пропозицією про заварювання холодної кави. Що може бути прекрасніше, ніж в літній теплий день, лежати під шезлонгом біля басейну і потягувати через трубочку цей холодний кавовий напій? З огляду на багатий смак холодної кави і безлічі людей його вживають, ви можете запитати, чому стандартний Американо просто не зберігають охолодженим в холодильнику? І ось чому: в порівнянні з іншими способами заварювання кави, ця кава холодного заварювання можна приготувати всього за одну хвилину. Залишається тільки охолодити напій після приготування.
Ви вже знайомі з цими сифонами, які використовує бариста? Коли він надає завершальні штрихи, наприклад, для вашого Мокко? Адже виявляється, сифони не тільки для вершків. Вони використовуються, щоб приготувати всього, починаючи від свіжих газованих напоїв і коктейлів до приготування соусів і мусів. Сифони – ключ до вашого швидкого приготування холодної кави.
Що нам знадобиться?
По-перше, купити сифон для вершків в нашому інтернет-магазині. Не забудьте також кілька упаковок балончиків до нього. Саме для цього рецепта нам буде потрібно три балончика для вершків N2O. Наступне що нам знадобиться – це цілісні кавові зерна, фільтрована вода, кавомолка і кавовий фільтр. І що-небудь для підтримки фільтра, наприклад, кавові конус, кемекс або інші пуровер пристосування.
Час: 2 години (з охолодженням).
Інгредієнти:
- 100 г цілих кавових зерен;
- 500 г фільтрованої води.
Приготування:
- Подрібніть кавові зерна. Ідеальний помел – це справа смаку, але з першого разу, треба прагнути до середнього помолу.
- Засипте мелену каву, залийте воду в сифон і закрутіть кришку. Заправте три балончика N2O.
- Акуратно покрутіть сифон навколо осі для змішування. Будьте обережні, не струшуйте сифон і не перевертайте його догори дном, щоб уникнути застрявання кавового помелу в клапані. Залиште сифон в холодильнику на дві години на вертикальному положенні для максі.
- Через дві години можна відфільтрувати вашу каву. Для цього утримуючи сифон в вертикальному положенні, натисніть плавно важіль, щоб випустити весь газ з сифона. Нагадуємо, що не можна його перевертати. Після цього відкрутіть кришку сифона і налийте напій через обраний фільтр.
- Тепер у вас є вибір: ви можете випити приготовану холодну каву або ж трохи теплу. Для теплого напою, використовуємо гарячу воду, щоб розбавити концентровану каву по міцності і смаку, які вам подобаються. Для освіжаючого літнього напою розвести з холодною водою за бажанням і додати льоду.