- 28 серпня 2017
- Переглядів: 5156
Картопля – самий універсальний продукт, який використовується у всіх кухнях світу. Сьогодні ділимося шалено смачним і не банальним рецептом середземноморської картопляної піни.
Інгредієнти
- 150 мл молока
- 50 мл вершків
- 0,25 г солі
- 0,25 г перцю
- 2 столових ложки оливкової олії
- 2 зубчики часнику
- 1 цедра лимону
- 2 гілочки розмарину
- 300 г картоплі
- 0,25 г мускатного горіха
Для приготування картопляної піни ми рекомендуємо використовувати кулінарний сифон iSi 0.5 л. і балончики iSi Cream Chargers.
Спосіб приготування
- Закип'ятіть очищену картоплю в підсоленій воді з гілочкою розмарину протягом 10 хвилин. Потім злийте воду і залиште ненадовго остигати.
- Нагрійте молоко з часником і гілочкою розмарину, після цього додайте в отриману суміш вершки. Змішайте теплу картоплю і молочну рідину. Змішувати краще вручну без використання міксера.
- Приправте отримане пюре сіллю, перцем, мускатним горіхом і лимонною цедрою. Залиште на 2-3 хвилини в холодильнику. Суміш повинна мати рідку консистенцію.
- Пропустіть суміш через воронку, безпосередньо, в кулінарний сифон об'ємом 0.5 л. Заправте один балончик iSi Cream Charger і інтенсивно струсіть.
Спосіб подачі
- Наріжте чебрець, часник і розмарин, змішайте з оливковою олією і в отриманій суміші маринуйте ягня мінімум 2 години. Нагрійте духовку до 80 ° C і запікайте 40 хвилин.
- Подавайте картопляну піну з нарізаним м'ясом і помідорами.