- 13 апреля 2017
- Просмотров: 17788
Пам'ятайте моряка Папай, який любив шпинат? Він пам'ятає і підготував рецепт еспуми зі шпинату з допомогою кулінарного сифона і декількох інгредієнтів. Час приготування: 30 хвилин. Рівень складності: середній.
Нам знадобляться такі інгредієнти:
- 100 мл курячого бульйону;
- 150 мл вершків;
- 1 г мускатного горіха;
- 250 г шпинату (свіжого або замороженого);
- 1 г солі;
- 1 г білого перцю.
Для приготування еспуми зі шпинату ми рекомендуємо використовувати кулінарний сифон iSi 0.5 л. і балончики iSi Cream Charger.
Спосіб приготування:
- Пюре з шпинату змішайте з холодним бульйоном або збийте в блендері до однорідного стану.
- Протріть через дрібне сито. Додайте вершки, мускатний горіх, сіль, перець і залийте в кулінарний сифон.
- Заправте сифон одним балончиком iSi Cream Charger і інтенсивно струсіть сифон.
Лайф-хак від моряка Папай:
- При збиванні в блендері можна додати 50 г дрібно нарізаної цибулі-шалот і одну розім'яту часточку часнику. Додайте зовсім небагато лимонного соку.
- Ви можете приготувати і теплу еспуму. Для цього підігрійте суміш на водяній бані перед заливкою в сифон.
- Консистенція може бути двох видів: в холодному вигляді – стійка кремоподібна, в теплому – легка маса.
При використанні сифона на 1 л – інгредієнти використовуйте в подвійній кількості. Для заправки сифона на 1 л використовуйте два балончика iSi Cream Charger. При використанні сифона 0,25 л – половину інгредієнтів і 1 балончик.